Válogatott

Storck: Niko tudna segíteni a válogatottnak

A német szakvezető azt mondja, tanultak az andorrai vereségből, és hálás, amiért bízott benne az elnökség.

Bernd Storck szövetségi kapitány a Chicagóban szereplő Nikolics Nemanja pénteki bejelentéséről is beszélt aMagyar Időknek adott interjúban.

A magyar válogatott német szövetségi kapitány azt mondja, beszélt Niko klubedzőjével és a támadóval is, ám akad olyan szereplő, aki – szerinte – nem viselkedett korrekt módon az ügyben.

NEM SEMMI!
Újabb két szupersztárt hoztak hírbe a Barcával
Brutálisan rácsúszott ellenfelére a Chelsea klasszisa – VIDEÓ

– Csütörtökön hívott az edzője, Veljko Paunovics, akit az új-zélandi U20-as vb-ről ismerek, hiszen akkor még ő volt a szerbek szövetségi edzője. Engedélyt kért, hogy ezúttal ne hívjam meg Nikolicsot, mert a Chicago ­Fire-nak szüksége van rá a bajnokságban. Niko is felhívott, ugyanezt vázolta nekem. Nem szeretne kizökkenni a mostani ritmusból, amikor ontja a gólokat, hiszen bajnokságot szeretne nyerni. Niko sokat várt a lehetőségre, hogy külföldön, magas szinten futballozzon, és persze arra, hogy a teljesítményét anyagilag is bőkezűen megbecsüljék. Chicagóban megkapta a lehetőséget. Niko menedzsere nem volt fair, amikor a kimaradásáról beszélt, hiszen tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba. Háromszor is beszéltünk erről. Ez így volt jó a karrierje szempontjából, hogy Amerikában maradt a klubjában. A Chicago meg akarja nyerni a bajnokságot. Természetesen Niko tudna segíteni a válogatottnak. De most mi a jobb: egy elégedetlen játékos itthon, vagy egy elégedett a klubjában?

Storck más magyar légióst is szóba hozott.

Storck kapitány a Nikolics-ügyről is beszélt Fotó: Europress

– A Major League Soccer (MLS) sokat fejlődött az elmúlt években. Ez jó a játékosoknak, rendszeresen tudnak játszani egy erős bajnokságban. Lássunk tisztán: Stieber Zoltán 28 éves, Nikolics Nemanja 30 lesz az idén, és ilyen korban már az anyagi ­kondíciók is lényegesek. Ez is fontos szempont volt, amikor az MLS-t választották, és nem Európában maradtak. Dzsudzsáknak csak az arab klubja, az al-Vahda tudta kielégíteni a fizetési igényeit, és Guzmics sem azért ment Kínába, mert ez volt a gyerekkori álma. Itt senki sem adta volna meg nekik azt a pénzt, amit ott megkereshetnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik