Válogatott

Eb-résztvevőkkel erősödött az U19-es válogatott

A csapat döntetlent játszott az NB II-es Doroggal.

A keret:

Kapusok:
Bese Balázs (Budaörs)
Gyurákovics Erik (ETO FC Győr)
Védők:
Krebsz Máté (Ajka)
Kiss Balázs (Siófok)
Virág Ákos (Cegléd)
Kiliti Róbert (ETO FC Győr)
Bolla Bendegúz (Videoton FC)
Mocsi Attila (Videoton FC)
Csóka Dániel (Wolverhampton)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Középpályások:

Lustyik Levente (MTK Budapest)
Schafer András (MTK Budapest)
Kiss Bence (Haladás)
Banó Szabó Bence (Bp. Honvéd)
Rabatin Richárd (Bp. Honvéd)

Stoiacovici Dávid (Bp. Honvéd)

Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók:
Bencze Márk (Vitesse)
Bévárdi Zsombor (Siófok)
Szabó Levente (Genoa)
Lakatos István (Soroksár)
Torvund Alexander (Vasas)

Az Eb-selejtező minitorna előtt álló U19-es válogatott szerdán háromnapos összetartást zárt Telkiben. Az 1999-es születésű játékosokból álló korosztályos együttes a tavaszt a Kínában rendezett Panda Kupa megnyerésével zárta, az új idényt pedig egy háromnapos összetartással kezdte meg, immár U19-es válogatottként.

A tavaszi mérkőzéseken kialakult csapathoz csatlakozott néhány fiatalabb labdarúgó, ugyanis az Európa-bajnoki selejtezőkön (a mieink Hollandiában szerepelnek októberben, a házigazdák mellett a szlovénok és a máltaiak lesznek az ellenfelek) a tavasszal U17-es Európa-bajnokságon szereplő 2000-es korosztály futballistáira is számít a Marcus Jahn szövetségi edző vezette stáb.

A háromnapos összetartáson 22 labdarúgó vett részt, az edzőtábort egy gyakorlómérkőzés zárta le, amelyen a csapat 1-1-es döntetlent játszott az NB II-es Doroggal.

– Öt edzéssel a hátuk mögött a játékosokból hiányzott a frissesség, és ez meglátszott a teljesítményükön, ugyanakkor a kért taktikai feladatokat betartotta a csapat, elégedett vagyok a kerettagok munkájával – mondta Marcus Jahn az mlsz.hu-nak. – Az összetartás célja az volt, hogy a fiatalabb korosztály játékosait integráljuk a csapatba, és úgy érzem, ez sikerült, az újak máris beilleszkedtek az együttesbe. A tétmérkőzések előtt még részt veszünk a szerbiai Vilotic Kupán, ahol folytatjuk a most megkezdett munkát, hogy az októberi Eb-selejtezőre kialakuljon az ideális összetételű válogatott.

Fotó: mlsz.hu
Olvasói sztorik