Válogatott

Kínos mélységbe zuhant a magyar válogatott

Ahogy megjósolták, az andorrai zakó után odalett Bernd Storck csapatának jó pozíciója.

Az utóbbi hónapok gyengélkedése megtette a hatását, és a magyar futballválogatott az 57-ig helyre esett vissza a nemzetközi szövetség friss világranglistáján. Ahogy azt hétfőn megírtuk, több külföldi portál már előrevetítette, Dzsudzsák Balázsékra jókora zuhanás vár, búcsút inthetnek a 33. pozíciónak.

Így is lett, a csütörtöki listán már nincs az első ötvenben a piros-fehér-zöld nemzeti csapat, amely tavaly, az Európa-bajnokságot követően a szenzációs, 19. helyen tanyázott a FIFA-rangsorban, aztán volt 27. és 31. is.

A gyenge magyar helyezést – amely 2010 augusztusa (62. hely) óta a legrosszabb – elsősorban az Andorrától világbajnoki selejtezőn elszenvedett vereség okozta, a miniállamban viszont örülhetnek, 1-0-s júniusi sikerükkel 57 pozíciót javítva feljöttek az 129. helyre.

A legfrissebb rangsorban a magyar válogatott további vb-selejtezős ellenfelei közül az Európa-bajnok portugálok a negyedikek, Svájc az ötödik, a Feröer-szigetek a 90., Lettország pedig a 130. helyen áll.

A lista élén a június elején még harmadik Németország áll, amely időközben megnyerte a Konföderációs Kupát. A korábbi éllovas brazilok a második helyre csúsztak vissza, Argentína a harmadik.

A teljes világranglista ide kattintva tekinthető meg.

Olvasói sztorik