Válogatott

„Ha mennie kell, Storck mindenhonnan repüljön”

Csütörtök délután összeül az MLSZ elnöksége, eldőlhet a magyar szövetségi kapitány sorsa.

Köztudott, hogy Bernd Storck – akinek a vb-selejtezők végéig szól a szerződése – nem ajánlotta fel a lemondását a múlt pénteki, andorrai zakó után, így három forgatókönyv szerint alakulhat a sorsa.

  • Eltávolítják szövetségi kapitányi állásából, ám marasztalják, mint sportigazgatót, vagyis az utánpótlás területén továbbra is ő irányít.
  • Távozik mindkét pozícióból.
  • Marad mindkét posztján.
  • Muszbek Mihály sportközgazdász, a Magyar Labdarúgóliga (MLL) korábbi igazgatója semmi esetre sem javasolja az első lehetőséget.

    „Ha leváltják, minden pozíciójából távolítsák el, és ne hagyják meg sem sportigazgatónak, sem az utánpótlásképzés vezetőjének. Ha nem végleges és teljes körű a távozása, óriási terhet jelent a jelenléte az új szövetségi kapitányra” – tanácsolja Facebook-posztjában Muszbek.

    Amennyiben új kapitányt választ, a sportszakember azt javasolja az MLSZ vezérkarának, keressen fiatal, 35-45 éves magyar edzőt, aki beszél egy-két világnyelvet, és a „a kommunikációs képessége, viselkedése minden helyzetben mikrofonképes”.

    Muszbek úgy véli, nem árt, ha az új szövetségi kapitány legalább öt évet profi labdarúgóként nyugat-európai bajnokságban játszott, és megbecsült tehetős emberként él, lehetőleg külföldön, ahol ismert kluboknál edzőként dolgozott, dolgozik, és nem a magyar labdarúgóközegben szocializálódott edzőként…

    Muszbek Mihály megjegyzi, amennyiben helyesek az ajánlott szempontjai, csak választani kell az öt-tíz megfelelő edzőjelölt között…

    Olvasói sztorik