Válogatott

Továbbra is hibátlan a magyar csapat a minifutball Eb-n

Bejutott a nyolcaddöntőbe a válogatott.

Minifutball Eb, csoportkör, 3. forduló:

Magyarország–Lettország 2-1 (0-0)
Magyarország:
Sikur, Bozsoki, Varga, Somogyi, Béres, Szabó Zs., Fekete, Poncok, Lak, Bánfalvi, Gál, Sós, Cseszneki, Tajti (kapus). Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.
Gólszerzők: Sós, Lak, illetve Sitiks

Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a csehországi minifutball Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A házigazda csehek elleni 1-0-s, valamint az izraeliek ellen aratott 6-0-s sikert követően a magyar csapat már biztos csoportelsőként várta a lettek elleni összecsapást, amelynek egyértelműen a mieink voltak az esélyesei – írja a dunaujvaros.com.

Ehhez képest az első felvonásban igen sok hibával játszott válogatottunk, mely az első tíz percben nem igazán helyezte nyomás alá ellenfelét, így a taktikusan védekező lettek biztosan őrizték a számukra igen hízelgő gólnélküli eredményt. A játékrész derekától, egy komoly lett helyzet után kezdett felpörögni a magyar csapat, ám az ellenfél kapusa több bravúrt is bemutatva őrizte meg hálóját a góltól, így az első felvonás 0-0-s döntetlennel ért véget.

A térfélcserét követően nem kellett sokat várni az első magyar találatra, Sós Márkó szabadrúgásból, jó tizenöt méterről bombázott védhetetlenül a jobb felsőbe (1-0). A lettek igyekeztek feljebb jönni, hiszen támadniuk kellett volna az egyenlítésért, de a meccset továbbra is a mieink irányították, és ezt előbb Varga Csaba kapufája, majd Fekete ziccere jelezte. A 37. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután Lak Imre is bevette a kiválóan Nalivaiko kapuját, és bár az utolsó másodpercekben megkapta első gólját a magyar csapat is, a mieink végül erősen visszafogott teljesítménnyel is 2-1-es győzelmet arattak, és három sikerrel, csoportelsőként jutottak tovább a kontinensviadal nyolcaddöntőjébe.

Olvasói sztorik