Válogatott

Az U17-es reménység bekerült Storck vébé-selejtezős keretébe

A magyar szövetségi kapitány légióskeretet hirdetett; Nikolics ezúttal sem lesz kerettag.

A magyar válogatott június 5-én az oroszokat fogadja a Groupama Arénában, majd június 9-én Andorrában játszik vb-selejtezőt. A szövetségi kapitány megnevezte azt a 17 légióst, akikkel megkezdi a felkészülést a két mérkőzésre – írja az MLSZ honlapja.

Bernd Storck pénteken kihirdette a férfi válogatott Oroszország és Andorra ellen készül bő keretének azon játékosait, akik külföldön játszanak. Meghívást kapott a pár napja még az U17-es Európa-bajnokságon szereplő Szoboszlai Dominik, míg az előző keretben nem szereplők közül Elek Ákosra, Nagy Dominikre és Kocsis Gergőre is számít a szövetségi kapitány.

Bernd Storck ezúttal is telefonon egyeztetett az MLS góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjával, akivel abban állapodtak meg, hogy a Chicago Fire támadója nem csatlakozik a csapathoz a soron következő két mérkőzésre, mert klubcsapata június 4-én, illetve június 10-én is bajnoki mérkőzést játszik, így az oroszok ellen egész biztosan nem szerepelhetne, az Andorra elleni vb-selejtező utazó keret tagjairól pedig a június 5-i, Oroszország elleni barátságos mérkőzés után dönt majd a kapitány. Bernd Storck az összetartás során már a jövő válogatottjára is gondol, ezért több fiatal is lehetőséget kap arra, hogy a kerettel készüljön. A Magyarországon játszó meghívottak névsorát a jövő hét folyamán hirdeti ki a kapitány, a klubedzőkkel történő egyeztetést követően.

A válogatott légiósainak kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Lang Ádám (Dijon), Kocsis Gergő (DAC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Középpályások: Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (FK Almaty), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda), Nagy Dominik (Legia Warsawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (Kaiserslautern)

Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Olvasói sztorik