Válogatott

U17: a játékot és a csapategységet emelte ki a szövetségi edző

Örült volna, ha éremmel utaznak haza, vagy kijutnak a vébére.

A mutatott játékot és a kialakult csapategységet emelte ki a horvátországi U17-es Európa-bajnokságon hatodik helyen végzett magyar válogatott szövetségi edzője.

„Nagy élmény volt, a srácok óriási tapasztalatot tudtak gyűjteni” ‒ mondta Szélesi Zoltán az M4 Sport csütörtöki, Sportreggeli című műsorában, hozzátéve, hogy nagyon büszke a csapatára és a stábjára is.

A tréner kitért rá: örült volna, ha éremmel utaznak haza vagy a franciák elleni, keddi mérkőzést megnyerik, és ezzel – ötödik helyezettként ‒ kijutnak az indiai világbajnokságra, de hangsúlyozta, a mutatott játék és az, hogy komoly csapategység alakult ki, mindenképpen siker.

„Mindent együtt csináltunk, nagyon nagy a csapategység” ‒ utalt Szélesi szavaira Opavszky Balázs csapatkapitány, aki szerint nagy előny, hogy ezt az egységet „ki tudják vinni a pályára”.

A 35 éves szövetségi edző beszélt a játékosok és a csapat jövőjéről is. Az, hogy melyik futballistának lesz lehetősége följebb kerülni egy idősebb korosztályba, nem az ő kompetenciája – hangsúlyozta ‒, de hozzátette, hogy megfogalmazza az ajánlásait és már beszélgettek is sokat Bernd Storckkal, a szövetség sportigazgatóval, a felnőtt válogatott szövetségi kapitányával.

Opavszky Balázs ezzel kapcsolatban elmondta: egy álma válna valóra annak, aki ennyi idősen bekerülne Bernd Storck keretébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik