Válogatott

Szélesit eltiltották, romokban az U17-esek

Több kulcsember után az edzőjét is „elveszítette” a magyar válogatott, melynek a vb-kijutást kellene kiharcolni kedden a franciák ellen.

Egy meccsre szóló eltiltást kapott Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szakvezetője, akit még a törökök elleni Eb-negyeddöntőn állítottak ki reklamálás miatt.

A franciák elleni találkozó kedden 12 órakor kezdődik Zágrábban. A két együttes a csoportküzdelmek nyitányán már összecsapott egymással, akkor a magyarok nyertek 3-2-re. Az akkori kezdőcsapatból sárga lapos eltiltása miatt most nem lehet majd ott a pályán Csonka András és Majnovics Martin, illetve Szoboszlai Dominik sem, aki az első két meccset sérülése miatt hagyta ki.

– Ez teljesen más mérkőzés lesz, mint az első. Egyrészt azért, mert akkor a francia csapat alábecsült minket, és ezt a szívességet még egyszer nem fogja megtenni – olvasható Szélesi Zoltán véleménye az mlsz.hu oldalon. – Másrészt pedig azért, mert az ötödik helyért sorra kerülő összecsapáson három meghatározó játékosunk: Csonka András, Majnovics Martin és Szoboszlai Dominik sem lehet ott a pályán sárga lapos eltiltása miatt. Ez egyben azt is jelenti, hogy három játékossal kevesebbet nevezhetünk a találkozóra. A csoportmeccs előtt is azt mondtam, és most is azt mondom, hogy a francia válogatott előrébb tart, mint a magyar, ők a meccs esélyesei.

Olvasói sztorik