Válogatott

Storck: Egységes mérési rendszerre van szükség az NB I-ben és az NB II-ben

Debrecen után Mezőkövesden és Miskolcon tette tiszteletét a szövetségi kapitány.

A hétfő délelőtti debreceni látogatást követően Bernd Storck szövetségi kapitány tovább indult, és a szintén NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC vezetőivel is asztalhoz ült. A német szakember a klub honlapjának beszélt látogatása céljáról.

– Elsősorban azt tartom fontosnak, hogy személyes kapcsolatot építsek ki az NB I-es klubokkal, és hogy felvázolhassam nekik a gondolataimat, elképzelésimet a jövőre vonatkozóan, így ezzel a céllal érkeztem önökhöz is. Úgy gondolom sokkal hatékonyabban tudunk együtt dolgozni, ha személyesen tudok egyeztetni a klubok vezetőedzőivel és vezetőivel. Látogatásom másik fontos célja, hogy a klub és a szövetség még szorosabban tudjon együtt dolgozni. Egy egységes mérési rendszert szeretnénk kialakítani az NB I-es és NB II-es kluboknál, de önkéntes alapon. Nem szeretném ráerőltetni a klubokra, de rendkívül fontosnak tartom, hogy olyan fizikai felméréseket végezzünk a játékosokkal, melyek alapján egyéni, illetve csapatszinten is tudjuk növelni a játékosok teljesítményét. Az elképzelésem lényege, hogy – amennyiben egyetértenek az ötlettel – olyan egységes, mindannyiunk számára hasznos információkat adó erőnléti teszteket végezzenek a klubedzők is, mint amilyeneket mi is végzünk Telkiben a válogatottaknál – mondta Bernd Storck a kövesdi honlapnak adott interjújában.

Storck a délután folyamán a Diósgyőri VTK-t is meglátogatta, ahol Szabó Tamással és Bódog Tamással egyeztetett a további sikeres együttműködésről.

– Örülök, hogy sikerült összehozni a mai találkozót, és közösen le tudtunk ülni beszélni a magyar labdarúgás jövőjéről és arról, miként tudnánk szorosabban együtt. Célunk az, hogy sikeresebben tudjunk együtt dolgozni, ennek érdekében a jövőben a játékos adatokat cserélünk egymás között, kitaláltunk egy egyedi tesztelési módszert. Ezekről a folyamatokról egyeztetünk, valamint arról, hogyan tudnánk fejleszteni a játékosok fizikai állapotát. Tamás ismeri azt a módszert, amellyel Németországban dolgoztunk. Május 22-én lesz Telkiben egy előadás, amelyre az összes erőnléti edzőt meghívtuk, örülök, hogy Tamás is eljön erre a találkozóra, ahol ismertetjük majd a módszer részleteit. Szeretném a legjobbakat kívánni Bódog Tamásnak és a DVTK-nak, hiszen fantasztikus körülmények között dolgozhatnak itt a labdarúgók. Épül egy csodálatos stadion, van egy fanatikus szurkolótábor, így minden adott a jó munkához – idézi a kapitányt a Diósgyőri VTK hivatalos honlapja.

A felek egyórás beszélgetésén sok mindenről szó esett, így a DVTK helyzetéről, és a régió adta lehetőségekről is.

– Mindenekelőtt köszönöm, hogy tiszteletét tette nálunk is a szövetségi kapitány, ami mindenképpen előre mutat, hiszen ez az egyeztetés is a magyar futball fejlődését szolgálja – mondta el Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Az egyeztetésünkön szó esett többek között a diósgyőri klub felépítéséről, fejlődéséről és a klubban rejlő lehetőségekről. Nagyon fontos, hogy a fiatal játékosok olyan képzést kapjanak, ami feljogosítja őket arra, hogy mindig egy szinttel feljebb lépjenek. Beszéltünk a különböző fejlesztési lehetőségekről, a technikai felszereltségről. Meghívást kaptam továbbá egy, a jövő héten esedékes erőnléti edzői találkozóra, melyet el is fogadtam, hiszen biztos vagyok benne, hogy hasznos információkkal gazdagodom majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik