Válogatott

U17: három játékosunk biztosan kihagyja a sorsdöntő Eb-meccset

Eltiltások miatt lesz nagyon nehéz dolgunk a franciák elleni, vébé-szereplésről döntő helyosztón.

A szombati Európa-bajnoki negyeddöntőkön eldőlt, hogy a magyar U17-es válogatott Franciaországgal játszik az ötödik helyért május 16-án, 12 órakor Zágrábban. Három játékosunk eltiltás miatt nem léphet pályára – teszi hozzá az MLSZ honlapja.

Az ötödik hely tétje a vb-kvalifikáció kiharcolása, a győztes csapat utazhat az októberi világbajnokságra, Indiába.

Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely két válogatott játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens, és végső esetben sorsolás dönt.

Erre nem volt szükség, a magyar válogatott összteljesítménye volt a legjobb a negyeddöntőben búcsúzó gárdák közül, így a második legjobb franciákkal csaphat össze az ötödik helyért. A mérkőzés helyszíne az Sv. Josip Radnik Stadion, vagy más néven Stadion NK Sesvete (Vladimira Vidrića 7, 10360, Sesvete, Horvátország).

Szélesi Zoltán csapata a torna során már találkozott a francia válogatottal, mégpedig rögtön a csapat első Eb-meccsén, és fantasztikus, 3-2-es győzelmet aratott. Ám – ahogy azt Szélesi Zoltán is hangsúlyozza – ez egy másik összecsapás lesz.

– Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az első. Egyrészt azért, mert akkor a francia csapat véleményem szerint alábecsült minket, és ezt a szívességet még egyszer nem fogja megtenni. Másrészt pedig azért, mert az ötödik helyért sorra kerülő összecsapáson három meghatározó játékosunk: Csonka András, Majnovics Martin és Szoboszlai Dominik sem lehet ott a pályán sárga lapos eltiltása miatt. Ez egyben azt is jelenti, hogy három játékossal kevesebbet nevezhetünk a találkozóra. A csoportmeccs előtt is azt mondtam, és most is azt mondom, hogy a francia válogatott előrébb tart, mint a magyar, ők a meccs esélyesei. Ennek ellenére minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a jó eredményért, minden játékos, és minden stábtag azért dolgozik, hogy készen álljunk az előttünk álló feladatra, hiszen egy nagyon fontos meccs jön egy kiváló ellenféllel szemben – mondta a csapat előtt álló kihívásról az ellenfél ismeretében Szélesi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik