Válogatott

Micsoda sztori: takarító nagyapja ajánlotta be az U17-es válogatott tehetségét a Honvédnak

Schön Szabolcs pályára lépett mind a franciák (3-2), mind a skótok (1-1) elleni U17-es Eb-csoportmeccsen, így nagy szerepe volt a szenzációs továbbjutásban. Az Ajax-játékos nagypapája ott volt ezeken a meccseken, és büszke volt az unokájára. Főleg, hogy a sorsuk egy időben összefonódott a Honvédnál. Elbert József – vagy ahogyan Kispesten mindenki ismeri, Józsi bácsi – lassan kilenc éve takarít a piros-feketéknél – írja a Bors.

– Amikor az akadémiát alapították, pár hónapra rá takarítókat kerestek – mesélte Józsi bácsi. – Voltunk legalább harmincan, sokan tolongtak ott, én meg meghúztam magam, nem szeretek szerepelni. Másnap felhívtak, hogy engem választottak. Tehát már azelőtt itt dolgoztam, hogy az unokám ide került volna. Annyi részem volt a történetben, hogy én kérdeztem meg Martz Jánost, az akkori technikai vezetőt, megnéznék-e az unokáimat egy próbajátékon, Szabolcsot és az ikertestvérét, Bálintot. Igent mondott. Rúgtak hármat-négyet a labdába, és a szakemberek egyből látták bennük a tehetséget. Amúgy Bálint már a SZAC U17-es csapatában játszik.

Józsi bácsi pár éve letette a porszívót, és nyugdíjba akart vonulni, de a Honvéd nem hagyta sokáig pihenni, mert fél év múlva felkérték, térjen vissza. Habár kevesebb órában, de a mai napig találkozhatunk vele az irodaépület folyosóján. Igaz, a törökök elleni meccs idején biztosan nem…

A teljes cikket itt olvashatják!

Olvasói sztorik