Válogatott

Anglia vagy Írország jöhet ellenfélként az U17-es Eb elődöntőjében

Előbb persze le kell győzni a törököket a nyolc között.

Az Anglia–Írország párharc győztese lesz a magyarok ellenfele az U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében, ha Szélesi Zoltán együttese a pénteki negyeddöntőben legyőzi Törökországot.

Anglia három győzelemmel és 10-1-es gólkülönbséggel végzett a D csoport első helyén, Írország egy győzelemmel, két vereséggel és 2-9-es gólkülönbséggel zárt a C csoport második helyén.

A korosztályos magyar együttes pénteken délben Nagygoricán játszik a törökökkel a negyeddöntőben. Az Anglia–Írország negyeddöntőt szombaton délben szintén a nyolcezer férőhelyes Radnik Stadionban rendezik meg. Az elődöntőre kedden kerül sor.

Ha a magyar csapat bejut az elődöntőbe, azzal egyben kvalifikációt szerez az U17-es világbajnokságra, amelyet október 6. és 28. között rendeznek Indiában. Ha nem sikerül győzni, akkor is van még esély a vb-szereplésre: az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül melyik kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, amely szintén vb-indulást ér. A csoportkörben elért eredmények alapján csak az angol és a német együttes előzi meg a magyarokat.

Az U17-es válogatott története során először jutott egyenes kieséses szakaszba az Eb-n, miután két győzelemmel és egy döntetlennel zárta a csoportkört.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik