Válogatott

Az U17-es csapat étvágya akkora, mint az Eb-n a felnőtt válogatotté

Szélesi Zoltán szövetségi edző a zárt védekezés feltörését gyakoroltatta az U17-es válogatottal.

A Feröer-szigetek ellen készül a U17-es válogatott, a magyar srácok már egy döntetlennel is bejuthatnak a legjobb nyolc közé, de Szélesi Zoltán szerint játékosainak nem szabad kapkodniuk a papíron gyengébb szigetországiak ellen, ám úgy véli, hiába a jó terv, a döntéseket a játékosok hozzák meg a pályán – olvasható az m4sport.hu-n.

– Bár nagyon könnyűnek tűnik, de nagyon sok mindenről fog ez majd dönteni – kezdte Szélesi Zoltán, aki a magyar csapat hétfői edzése után jelentkezett be az M4 Sport Sport7fő című műsorában. – Valóban finomítani kell a játékunkat, hiszen néha kapkodós egy kicsit. Türelemre kell intenem a srácokat, mert néha még mindig hajlamosak kapkodni, és ad hoc jelleggel különféle megoldásokat választani a pályán, ami nem vezetett eddig sikerekhez, eredményhez – fogalmazott a szakember.

Szélesi folyamatosan sulykolja a taktikát a fiúkba, hiszen természetesen megvan a válogatott maga játéka, amelyhez tartani szeretnék magukat a feröeriek ellen is. Az edző hozzátette, begyakorolták a taktikát, felkészítette őket, hogy „zárt védekezési láncok ellen kell, hogy futballozzanak”, valamint a fizikális felkészítés mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a jó hangulat megmaradjon a csapatnál.

A felnőtt válogatott mellett is dolgozó edző hangsúlyozta, hogy nem változik a játékuk stílusa, noha némiképp mást kell majd játszaniuk a betömörülő szigetországiak ellen, mint például az esélyesebbnek tartott és támadófocit játszó franciák ellen. Ez azonban nem minden, elvégre hiába jó a terv, a játékosokon múlik, hogy jól döntenek-e a pályán.

Műsorvezetői kérdésre elmondta, annyiban mindenképp van párhuzam a „nagyok” Eb-szereplésével, hogy a játékosok étvágya ugyanúgy megvan, de a körítés nem hasonlítható a franciaországi kontinenstornáéhoz, bár Horvátországban is nagyon sok magyar szurkoló szorít a helyszínen a csapatért.

A két eddig csoportmeccset kihagyó Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban elárulta, a mozgásán már nem érződik a sérülés, a hétfői edzésen teljes értékű munkát végezhetett a csapatkapitány, így jó esély van a keddi játékára.

Olvasói sztorik