Válogatott

Storck visszaad valamit az NB I-es élcsapatoknak

A német kapitány azt mondja, sokat kapott a hazai kluboktól. Most úgy döntött, az oroszok ellen nem hív be senkit az európai kupában induló együttesekből.

A válogatott szövetségi kapitánya az európai kupaindulást kivívó klubok vezetőedzőivel egyeztetve állítja össze a keretet az Oroszország elleni barátságos és az Andorra elleni vb-selejtező mérkőzésre. Ahogy az a szövetség honlapján olvasható, a nemzeti csapat júniusi mérkőzéseire a német szakember nem hívja be ezen klubok azon játékosait, akikre klubedzőik igényt tartanak.

– Az utóbbi hetekben Csányi Sándor elnök úrral beszéltünk arról, hogy az MLSZ hogyan járulhatna hozzá, hogy klubjaink a lehető legprofibban készülhessenek fel a Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmeire – fogalmazott Storck. – Egyetértettünk abban, hogy ha lehetővé tennénk, hogy a csapatok teljes keretükkel kezdhessék el az edzéseket, az hasznos lenne a nemzetközi porondra való profi felkészülés szempontjából. Találkoztam és egyeztettem azon NB I-es klubok vezetőivel is, akiknek csapatai jelenleg európai kupaindulást érő helyen állnak a tabellán és tájékoztattam őket, hogy a június eleji FIFA-játéknapokra nem fogom behívni a válogatottba azon játékosaikat, akiknek szerintük pihenésre van szükségük a hosszú szezon végén. Így ők is klubjaik többi játékosával egyszerre tudják megkezdeni a felkészülést. A 2016-os Eb-re, majd később a vb-selejtezőkre történt felkészülési időszakok során a klubok óriási segítséget nyújtottak nekünk azzal, hogy plusz napokra is elengedték játékosaikat a nemzeti csapatba. Most, ezelőtt a klubok életében kiemelten fontos időszak előtt, ebből a segítségből szeretnénk visszaadni valamit, már csak azért is, mert mindannyian azt szeretnénk, hogy klubjaink minél tovább meneteljenek az európai kupákban.

Olvasói sztorik