Válogatott

U17: a skótok elleni egy ponttal közel került a továbbjutáshoz a magyar csapat

Szoboszlai ezúttal sem játszott, helyette Szerető talált be szabadrúgásból.

U17-es Európa-bajnokság

Skócia-Magyarország 1-1 (1-0)
Horvátország, Zágráb
Skócia: Mccracken – Curch, Mayo, Welsh, Houston – Mcinroy, Mitchell, Ross (Watt, 77.) – Middleton (Deas, 58.), Aitchison, Rudden (Cameron, 60.). Szövetségi edző: Scot Gemmil.
Magyarország: Ásványi – Kovács, Opavszky (Bolla, 71.), Mocsi, Majnovics – Csonka, Bencze M.- Szerető, Schön (Tímári, 77.), Csoboth – Szendrei (Torvund, 50.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerzők: Rudden (31.), illetve Szerető (51.)

Az U17-es horvátországi Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott bravúros 3-2-es győzelmet aratott a jobb erőkből álló Franciaország ellen, így a második csoportmeccsen begyűjtött három pont már a biztos továbbjutást jelentette volna.

Sok hibával és kevés lehetőséggel kezdődött a mérkőzés, az első negyedórában többnyire mezőnyjáték folyt. A 16. percben aztán Csoboth előtt adódott helyzet, ám McCracken végül szögletre mentett. Nyolc perccel később Schön játszotta tisztára magát az alapvonal mellett, a középre tett labdát viszont kivágták a védők. Egy perccel később Szerető egy remek cselt követően a rövid sarkot vette célba, rezgett is a háló, de csak oldalról. A magyarok játszottak jobban, a gólt mégis a skótok szerezték a 31. percben, miután egy beívelést nem tudott megfogni Ásványi, hibájára pedig lecsapott Rudden és könnyedén gólt lőtt. Közvetlenül a szünet előtt kevés választotta el csapatunkat az egyenlítéstől, Szerető lövését a gólvonalról lőtte ki a skót hátvéd.

Aktívan kezdtük a második játékrészt, ez pedig az 51. percben góllá is érett, Szerető remekül csavart szabadrúgásból a bal felső sarokba. Ezután a hosszú ideje tétlen skótok is próbálkoztak egy lövéssel, de összességében egyáltalán nem játszottak veszélyesen. Ellenben válogatottunkkal, amely a 68. percben megszerezhette volna a vezetést, ám Mocsi fejese picivel mellé szállt. A 73. percben sem hiányzott sok, de Schön lövését blokkolta Welsh.

A játékvezető végül 1-1-es döntetlennél vetett véget a meccsnek, ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben a magyar válogatott a csoport utolsó fordulójában legyőzi a Feröer-szigeteket – amely 7-0-ra kikapott a franciáktól -, akkor biztosan továbbjut a kvartettből.

Olvasói sztorik