Válogatott

U17: Szoboszlai játéka kétséges a skótok ellen

A franciáknál is keményebb lesz a szombati ellenfél.

A magyar U17-es válogatott szerdán 3-2-re legyőzte Franciaországot a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton pedig Skóciával találkozik.

A hazai környezetben rendezett elitkör hőse, a bombagóljairól ismertté vált Szoboszlai Dominik bokája az egyik edzésen megsérült, ezért a franciák ellen nem léphetett pályára, és szereplése a következő találkozón is erősen kérdéses.

‒ A franciák elleni mérkőzés óta a regenerációról szólnak a napjaink, ami azért is kulcsfontosságú, mert hatalmas munkát végzett a csapat. A mérési adatok azt mutatják, hogy futómennyiségben és a sprintek számában is rekordot ért el a válogatott, a pályára lépő játékosok mindegyike magasan az átlag fölött teljesített ezekben a mutatókban – idézi az MLSZ honlapja Szélesi Zoltán szövetségi edzőt.

Hozzátette, akik leginkább elfáradtak, azok most valószínűleg nem játszanak, egy-két poszton várhatóan frissítenek majd a kezdőcsapaton, de jelentős változásokat nem terveznek.

‒ Alaposan elemeztük a skót válogatottat, ellenfelünk remek játékosokkal rendelkezik, akik nemzetközileg magasan jegyzett klubokban szerepelnek. Más stílust képvisel a csapatuk, mint a francia együttes, bizonyos szempontból nehezebb dolgunk lesz, mert kimondottan keresik a párharcokat, és keményen kihasználják fizikális fölényüket, ezért úgy érzem, a játékosaimnak jobban fog fájni ez az összecsapás, mint a franciák elleni. A levegőben jók, ezt igyekeznek is kihasználni, emellett nem vállalnak fölösleges kockázatot, a biztonságot tartják elsősorban szem előtt. Az elemzések során láttunk azért támadható felületet is a játékukban, ezeket próbáljuk meg kihasználni szombaton – mondta Szélesi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik