Válogatott

Bravúrgyőzelemmel kezdte az Eb-t az U17-es válogatott – VIDEÓ

A magyar fiatalok Csoboth Kevin duplájával és Bencze Márk remek góljával 3-2-re nyertek Franciaország ellen.

U17-es Európa-bajnokság

Magyarország – Franciaország 3-2 (1-1)
Horvátország, Nagygorica
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Opavszky, Bolla, Majnovics – Csonka, Schön – Szerető (Szendrei, 71.), Bencze, Csoboth (Timári, 73.) – Torvund (Kiss T., 81.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerzők: Csoboth (38., 41), Bencze (52.), illetve Gouiri (36., 84.)

A magyar U17-es válogatott tizenegy év után ismét kvalifikálta magát a korosztályos Európa-bajnokságra. Szélesi Zoltán csapata első csoportmérkőzésén a franciák ellen lépett pályára. A mieink az elitkörben három gólt szerző Szoboszlai Dominik nélkül léptek pályára a B-csoport mérkőzésén, a nemzeti együttes húzóembere edzésen szedett össze bokasérülést.

Az első félidő nagy részében keményen és stabilan védekezett a magyar válogatott, ám a 36. percben egy védelmi megingás után Gouiri révén megszerezték a vezetést a franciák. A magyar fiatalok aztán remekül reagáltak a bekapott gólra, és két perccel később Majnovics kitűnő kiugratását Csoboth Kevin értékesítette.

Csoboth Kevin (1-1)

Kiválóan kezdtük a második félidőt, egy hatalmas francia védelmi hibát a második gólját szerző Csoboth Kevin használta ki könyörtelenül. Tíz perccel később kettőre növelte előnyét Magyarország a szakemberek szerint végső győzelemre is esélyes Franciaország ellen: Bencze Márk addig vezetgette a labdát, amíg elért az ellenfél tizenhatosának előterébe, lapos lövése pedig a jobb alsóban kötött ki. Remekül állta a sarat a magyar válogatott folytatásban, melyhez Ásványi bravúrjai is kellettek. A hajrában a franciák egy büntetőből csak szépíteni tudtak, így a mieink 3-2-es bravúrgyőzelmet arattak első meccsükön az Európa-bajnokságon.

Csoboth Kevin (2-1)

Bencze Márk (3-1)

Olvasói sztorik