Válogatott

U17: gól nélkül a törökök ellen

Nem voltak eredményesek a magyar fiatalok.
Felkészülési mérkőzés
Magyarország‒Törökország 0-0
Telki
Magyarország: Ásványi (Oroszi, a szünetben) – Kovács K., Opavszky (Horgosi, a szünetben), Arday (Mocsi, a szünetben), Majnovics ‒ Szoboszlai, Csonka (Lipóth, a szünetben; Molnár A, 55.) ‒ Szerető, Schön (Daróczi, a szünetben), Timári (Kiss T., a szünetben) – Torvund (Szendrei, a szünetben). Edző: Szélesi Zoltán

A magyar U17-es válogatott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén 0-0-t játszott Törökország korosztályos csapatával Telkiben.

A találkozó magyar helyzetekkel kezdődött, az első tíz percben egyértelmű fölényben játszott a válogatott. Ezt követően azonban a törökök is megmutatták, hogy nem véletlenül tagjai az Európa-bajnoki mezőnynek, egy-két gyors kontrájuk végén Ásványi Balázs kapuja előtt is kialakultak helyzetek. A mieink kapusának két nagy bravúrt is be kellett mutatnia, de mezőnyben továbbra is a magyar válogatott játszott fölényben, a labdabirtoklási előnyünk azonban nem hozott gólt a szünetig.

A második félidőre jelentősen átalakult magyar válogatott futott ki a pályára, Szélesi Zoltán hét helyen változtatott a csapatán. A 48. percben Szerető Krisztofer beadása után Kiss Tamás tévesztett kevéssel célt, az 53. percben a törökök egy kihagyott ziccerrel, három perccel később pedig egy les miatt érvénytelenített góllal válaszoltak. A második játékrészben már inkább a vendégek akarata érvényesült, a mieink elsősorban a támadásépítésekben maradtak el az első félidei teljesítményüktől. Az utolsó tíz percben a törökök kialakítottak néhány helyzet, de az eredmény nem változott, döntetlennel zártuk az Eb-felkészülést.

A magyar fiatalok szombaton utaznak Horvátországba, jövő szerdán pedig a franciák ellen kezdik meg szereplésüket a kontinenstornán – tudósított az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik