Válogatott

Nikolics: Nem mondtam le a válogatottságról

A magyar válogatott támadója elárulta, hogyan ért szót világsztár csapattársával, Bastian Schweinsteigerrel.

A hétvégén győztes gólt szerzett a Colombus ellen, az utóbbi időben a világbajnok Bastian Schweinsteiger mellett tűnik fel a csapatképeken, de láthattuk már a Chicago Bulls meccsén is vagy éppen mosolyogva a családjával sétálni. Úgy tűnik, Nikolics Nemanja a legjobb döntést hozta, amikor az év elején klubot, országot és kontinenst váltott. Az m4sport.hu-nak adott exkluzív interjúban a chicagói mindennapokról és a válogatottról is mesélt, sőt, azt is elárulta, hogy milyen nyelven beszélget Schwensteigerrel.

– Schweinsteiger nagyon nyitott srác. Nemcsak velem, az egész csapattal gyorsan megtalálta a közös hangot. Szinte mindenkihez van egy jó szava, mindenkinek próbál tanácsokkal segíteni és meg is hallgat mindenkit. A felesége, a teniszező Ana Ivanovics szerb, így Schweinsteiger is beszél valamennyire szerbül, tehát mi nem csak angolul tudunk kommunikálni. Nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, a hétvégén is remekül játszott. Fizikailag még nincs a legjobb formában, régen játszott folyamatosan hétről-hétre, de profi labdarúgó, felzárkózik majd. Ő is olyan, aki edzéseken kívül is azon dolgozik, hogy jobb legyen a pályán. Biztos vagyok benne, hogy olyan labdákat kapok majd tőle, amelyekből gólokat tudok rúgni – mondta Nikolics.

Ha már a gólok: a felkészülés alatt szép számmal lőtte őket Nikolics, aki a bajnokságban is betalált már kétszer, szombaton éppen győztes gólt szerzett. Nem csinált vele rossz vásárt a Fire.

– Ez még az út eleje. A Chicago az utóbbi években nem szerepelt jól a bajnokságban, messze voltak a rájátszástól. Idén nagyon sok pénzt és energiát fektettek abba, hogy ez másképp legyen. Örülök, hogy ebben számítanak rám. Persze ez sem megy egyik napról a másikra, de nagyon jó úton járunk. A felkészülésünk remekül sikerült, nekem is jól ment a játék. Gyakorlatilag új csapat épült, sok új, rutinos játékos jött, akik sikereket szeretnének elérni a klubbal, de akik maradtak, azok is egytől egyig sikeréhesek.

Beszélt a válogatottról is.

– Attól, hogy Amerikába szerződtem, nem mondtam le a válogatottságról. Egy nagyon korrekt beszélgetésem volt a kapitánnyal. Elmondtam neki, hogy játszani szeretnék, a pályán akarok lenni. Ezt ő megértette és abban maradtunk, hogy most jobb, ha az új csapatomnál maradok, és ott dolgozom, hogy minél jobban sikerüljön a beilleszkedés. Örülök, hogy őszintén tudtunk beszélni erről, mert sokkal jobb, ha egy játékos biztosan ismeri a helyzetét és nem akkor szembesül azzal, amikor elkezdődik az összetartás. Az ajtó nyitva maradt, és én itt is azért dolgozom minden nap, hogy a válogatottba bekerüljek. Ugyanakkor a távolság nagy, és tudnom kell, hogy a kapitány komolyan számol velem a csapatban és nem a kispadon ülök végig. Ezt megértette Storck és korrekten átbeszéltük a helyzetemet. Abban maradtunk, hogy a következő összetartásnál, ha jó formában leszek, és nem vagyok sérült, akkor ott leszek a keretben.

Olvasói sztorik