Válogatott

U17: kialakult az Eb programja, a tévében is láthatjuk Szoboszlaiékat

A magyar válogatott mindhárom horvátországi csoportmérkőzését Zágrábhoz közeli helyszínen játssza. Kevesebb, mint egy hónap van a nyitányig, amelyen rögtön a B-csoport, és talán a torna favoritjával, Franciaországgal küzdenek a mieink – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

A drámai kijutást követően az április elején, Zágrábban rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a Szélesi Zoltán vezette korosztályos együttes az első kalapból Franciaországot és Skóciát, a másodikból Feröer-szigeteket kapta ellenfélül a B-csoportban, amelyből – a másik három négyeshez hasonlóan – két-két együttes kvalifikálja magát az Eb egyenes kieséses szakaszába. A mieink az első meccsük kivételével vendégcsapatnak minősülnek, persze ennek nincs komolyabb jelentősége.

Azóta a mérkőzéseket közvetítő Eurosport a szervező UEFA-val közösen döntött arról is, hogy mely találkozókat kívánja a műsorára tűzni, és emiatt némileg változott a program is. A magyar csapat első mérkőzését – amelyet az igen erősnek ígérkező francia csapattal vívja – Velika Goricán rendezik, május 3-án, 14 órás kezdéssel, tehát várhatóan nagy melegben.

A kétszer negyvenperces összecsapást az Eurosport 1-es csatornája adja élőben. A második összecsapásunk Skócia ellen lesz, három nappal később, a szintén a horvát főváros vonzáskörzetében található Luckóban, s ez lesz az utolsó csoportmeccs helyszíne is, míg a kezdési időpont mindkét esetben 16 óra.

U17-es Európa-bajnokság, 2017, Horvátország

Csoportkör, B csoport
május 3., szerda, 14 óra, Velika Gorica, Magyarország–Franciaország
május 6., szombat, 16 óra, Lucko, Skócia–Magyarország
május 9., kedd, 16 óra, Lucko, Feröer-szigetek–Magyarország

Továbbjutás esetén a negyeddöntőket 12-13-án, három helyszínen (Varasd, Velika Gorica, Zapresic), az elődöntőket és a vb-pótselejtezőt három nappal később, a döntőt pedig 19-én, Varasdon rendezik.

Olvasói sztorik