Válogatott

Ezzel a kerettel harcolhatja ki az Eb-kvalifikációt a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott szerdán éjszaka indul el Azerbajdzsánba, ahol április 8-án kezdi meg szereplését az Eb-selejtező tornán.

A válogatott Eb-selejtezős kerete

Kapusok:
Tóth Gyula (ETO FC Győr)
Matkovics Gábor (ETO FC Győr)
Mezőnyjátékosok:
Trencsényi János (Berettyóújfalu)
Klacsák Bence (Dunaújváros)
Komáromi Péter (Ferencváros)
Bita László (Dunakeszi)
Gál István (Berettyóújfalu)
Horváth Norbert (Dunaújváros)
Dávid Richárd (ETO FC Győr)
Rábl János (Berettyóújfalu)
Németh Péter (Dunaújváros)
Harnisch Ákos (ETO FC Győr)
Hosszú Ádám (Dunaújváros)
Dróth Zoltán (Kairat Almaty)

A Sito Rivera vezette válogatott szombaton, az albánok ellen kezdi meg szereplését a bakui tornán, másnap a bosnyákokkal mérkőzik meg, április 11-én pedig a házigazda azeriek ellen fejezi be a viadalt. A kvartett első helyezettje biztosan ott lesz a jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságon, a második helyezett pedig play off során harcolhatja ki az Eb-részvételt.

A magyar válogatott március 26-án kezdte meg a közvetlen felkészülést a tornára, múlt héten két mérkőzést játszott Japán ellen, hétfőn pedig a szerbek elleni zártkapus, nemhivatalos edzőmeccsen lépett pályára. Ez utóbbi találkozón, a két szövetségi kapitány megállapodása alapján speciális szabályok szerint játszottak a csapatok, annak érdekében, hogy mindkét fél gyakorolni tudjon bizonyos játékelemeket.

– Akárcsak a japánok elleni dupla mérkőzés, a szerbek elleni találkozó is kitűnően szolgálta a felkészülésünket, egy gyors, dinamikus csapat ellen hangolódhattunk a selejtezőkre. Ez volt az utolsó meccsünk az albánok elleni bakui nyitány előtt, ezért a legfontosabb taktikai elemek finomítását tűztük ki célul, valamint kiemelt hangsúlyt kapott a pontrúgások gyakorlása. A játékosok felkészültek az előttük álló feladatra, és bár most még érezhető egy kis fáradtság az intenzív edzések után, az utolsó napok a frissítés jegyében telnek, így szombaton remélhetőleg mindenki csúcsformában kezdi meg a tornát – nyilatkozta Sito Rivera, a válogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak.

Az elmúlt napokban többen is kisebb sérüléssel bajlódtak, de Harnisch Ákos, Dávid Richárd, Rábl János, Komáromi Péter és Matkovics Gábor is rendbe jött az edzőtáborozás végére, így egyikük azerbajdzsáni szereplése sincs veszélyben. A Bakuba induló repülőgépre 13 játékos száll fel, míg Dróth Zoltán, aki klubkötelezettségei miatt kihagyta az összetartást, már Azerbajdzsánban csatlakozik a kerethez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik