Válogatott

Vinícius vegyes érzésekkel debütált

Az első húsz perccel elégedett volt a honosított hátvéd.

A szombati Portugália‒Magyarország (3-0) világbajnoki selejtezőn mutatkozott be a magyar válogatottban a honosított hátvéd, Vinícius Paulo. A játékos avidi.huoldalon elmondta, szomorúvá teszi a végeredmény.

„Vegyesek az érzéseim most a mérkőzés után. Egyfelől nagy boldogság számomra, hogy bemutatkozhattam a magyar válogatottban, ugyanakkor az eredmény miatt szomorú vagyok, hiszen nem vereséggel szerettem volna debütálni. Tisztában voltunk azzal, hogy nem vár ránk könnyű találkozó az Európa-bajnok otthonában, de sajnos nem sikerült olyan jó teljesítményt nyújtanunk, amilyet elterveztünk.

Igaz, az első 20-25 percben egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, azonban a kapott gól után már nem tudtunk olyan intenzíven játszani, mint null-nullnál. A jövőben ki kell nyújtanunk ezeket a pozitív periódusokat. A saját teljesítményemet, ilyen rövid idővel a találkozó után, még nem tudom értékelni.

Ami biztos, hogy készülnünk kell a következő idegenbeli vb-selejtezőnkre, amelyet majd júniusban Andorra ellen játsszunk. Amíg matematikai esélyünk van arra, hogy kijussunk a vb-re, addig nem mondunk le erről, de nem is számolgatunk, csak az előttünk álló meccsre összpontosítunk. Az első válogatott mérkőzésem után nem cseréltem senkivel sem el a mezemet, ezt hazaviszem magammal Székesfehérvárra, és megtartom emlékbe” – nyilatkozta Vinícius Paulo.

Olvasói sztorik