Válogatott

Szoboszlai: Életem legfontosabb gólja volt a norvégok elleni

Az U17-es válogatott hőse maximálisan elégedett a saját teljesítményével.

Ahogyan arról már a honlapunkon is olvashattak, a magyar U17-es válogatott 1-0-ra legyőzte Norvégiát Telkiben az Eb-elitkörben, melynek köszönhetően összejött a kvalifikáció a horvátországi kontinenstornára. A kijutásban óriási szerepe volt a Salzburg játékosának, Szoboszlai Dominiknek, aki az oroszok ellen két remekbe szabott szabadrúgással zsebelte be a három pontot a csapatnak, majd vasárnap délután a norvégok is szembesülhettek pazar jobb lábával. Az U17-es válogatott csapatkapitánya honlapunknak adott interjújában visszaemlékezett a bombagóljára és arról is beszélt, mit mondott nekik Bernd Storck szövetségi kapitány az öltözőben.

– Hány nyilatkozatot adott már a meccs lefújása óta? Bírja a rohamokat?

– Ha jól számolom, hat-hét interjún vagyok túl, de jól bírom, kellemes teher ez most. Emellett pedig a telefonomon is rengeteg nem fogadott hívás és üzenet volt a meccs után, barátok, ismerősök és salzburgi csapattársak is írtak és gratuláltak a gólomhoz és a kijutáshoz.

– Több órával a meccs után, hogyan emlékszik vissza az utolsó pillanatokra, amikor ismét elsült a jobbos?

– Hihetetlenül örültem, nem találok szavakat arra az érzésre, amikor azt láttam, hogy a labda a hálóban kötött ki. Amikor a csapattárs visszatette a labdát, tudtam, hogy el fogom lőni, és az volt bennem, hogy vagy nagyon fölé megy, vagy gól lesz belőle, hála istennek az utóbbi történt. Amikor azonban eltaláltam a labdát, éreztem, hogy ez gól lesz.

– Lőtt már ekkora gólt valaha? Hova rangsorolja a találatot?

– Szépségét tekintve nekem ez ugyanannyira tetszett, mint az oroszok elleni második szabadrúgásgólom. Fontosságát nézve azonban életem eddigi legfontosabb gólja volt a mai.

– Három pazar találatot szerzett az elitkörben: elégedett a saját teljesítményével?

– Maximálisan elégedett vagyok magammal, megtettem, amit tudtam, mint ahogyan a csapat többi tagja is. Az oroszok elleni második találatomra, illetve a mai gólra biztosan sokáig fogok még emlékezni.

– A norvégok elleni meccs eléggé feszült hangulatú volt, ön is többször összeszólalkozott a norvégokkal. Hogyan érezte magát a pályán a meccs folyamán?

– Igen, valóban eléggé feszült volt a hangulat. Számunkra nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a meccset, hiszen az oroszok döntetlent játszottak Izraellel, így nekünk nem lett volna elég az egy pont. Ennek tudható be, hogy néha parázs volt a hangulat.

– Hogyan zajlott az ünneplés a meccs végén?

– Először a pályán ünnepeltünk, aztán az öltözőben még nagyjából egy órán keresztül folytatódott, természetesen az előre behűtött pezsgő is előkerült, aztán pedig mindenki indulhatott haza. Én is éppen úton vagyok hazafelé, holnap pedig már megyek vissza Salzburgba a csapatomhoz.

– A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is bement az öltözőbe a meccs végén. Mit mondott?

– Elsősorban gratulált nekünk, aztán annyit mondott, hogy „így kell ezt csinálni”. Sejtettük, hogy kijön a meccsünkre, hiszen az oroszok elleni találkozó kivételével mindig személyesen nézett meg bennünket. Éppen ezért egyáltalán nem volt teher, vagy nyomás rajtunk, amiért itt volt, ugyanúgy játszottunk, mintha nem lett volna ott Telkiben. Szélesi Zoltán edző is nagyon örült, hiszen tizenegy év után jutott ki ez a korosztály újra az Eb-re, ő is gratulált az egész csapatnak.

– Mennyiben köszönhető az elitkörben mutatott teljesítménye annak, hogy Salzburgban pallérozódik? Miben másabb, mint itthon?

– Agresszivitásban sokat fejlődtem ott, rengeteget köszönhetek nekik. Többnyire ugyanazokat a feladatokat csináljuk az edzéseken, mint itthon, de sokkal pörgősebben, sokkal nagyobb intenzitással.

Olvasói sztorik