Válogatott

Szalai Ádám: Fájó kimondani, de ez a realitás

Gulácsi Péter a kapott gólok közül egyet magára vállalt.

Szalai Ádám szerint fájó kimondani, de a 3-0-s vereség a realitás a magyar válogatott számára az Európa-bajnok Portugália vendégeként.

„Nehéz most mit mondani. Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak. Egyelőre nem tudok a pozitívumokra gondolni” ‒ mondta csalódottan a Hoffenheim csatára.

Kalmár Zsolt viszont látott olyan dolgokat, amelyeket sikerült megvalósítania a csapatnak. Szerinte helyenként sikerült jól megtartani a labdát és kihozni a hátsó harmadból. Úgy vélte, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudták végigvinni az akciókat.

„Sok kidolgozott helyzetük nekik sem volt, de azt a keveset kiválóan kihasználták. Ha egy pici területet kapnak, máris életveszélyes támadásokat tudnak vezetni” ‒ beszélt a riválisról a dán Bröndby labdarúgója.

Gulácsi Péter a többi között arról beszélt, hogy az első gólnál tehetetlen volt, a másodiknál Cristiano Ronaldo takarásból lőtte el a labdát, viszont a harmadik találatnál úgy érezte, hibázott, mivel az ő oldalára érkezett a Real Madrid szélsőjének szabadrúgása, de egy lépést tett befelé, emiatt nem érte el a labdát.

Az RB Leipzig kapusa nem kívánt a világbajnoki selejtezőcsoport állásával foglalkozni, mert úgy vélte, jelen helyzetben lépésről lépésre kell haladni. „Elsőként nyerni kell júniusban Andorrában, aztán meglátjuk a többi eredmény hogyan alakul” ‒ mondta Gulácsi.

Gyurcsó Ádám úgy érezte, nem volt sokkal jobb a portugál válogatott, de minden egyes hibát kegyetlenül kihasznál, ezért a világ egyik legjobbja.

A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz világbajnoki selejtezőn.