Válogatott

Dzsudzsák: Küzdenünk kell a végsőkig a második helyért

A magyar válogatott csapatkapitánya és Gera Zoltán értékelte a háromgólos vereséget.

Már öt pont a hátránya a magyar válogatottnak a vb-selejtező B-csoportjában Portugália mögött a harmadik helyen. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott szombat este Lisszabonban, sokkal gyengébb játékkal, mint amire előre számítani lehetett. A meccs után Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is nyilatkozott az M4 Sportnak.

– Nagyon jól rotáltak a középpályán és a támadósorban, nehéz volt ellenük játszani, de ezt tudtuk jól, hiszen világklasszisokról beszélünk – nyilatkozta a Fradi középpályása. – Sajnos azokat a lehetőségeket, amik adódtak nekik, kíméletlenül kihasználták. Nehéz volt bemenni a szünetre úgy, hogy 2-0 oda, ezután arra kellett törekedni, hogy megmaradjon a tartásunk. Megérdemelten nyert a portugál csapat. Nem erre számítottunk, meg akartuk nehezíteni a dolgukat, kevés lehetőséget akartunk nekik hagyni. Kontratámadásokkal akartunk operálni, sajnos nem így sikerült, tanulni kell ebből. Nagyszerű hangulat volt, gyönyörű stadionban, sokat profitálhatunk ebből, az ilyen meccsek vihetik előre a válogatottat – zárta szavait Gera.

– Az első harminc percben partiban voltunk, addig nem volt kidolgozott helyzetük, ha pontosak vagyunk a végjátékban, akkor több is lehetett volna ebben – kezdte Dzsudzsák. – Aztán sajnos saját hibákból vertük meg magunkat, a gólok után pedig már uralták a mérkőzést. Olyan világklasszis játékosok alkotják a portugál együttest, akik mindig képesek meglepetést okozni. Ilyen szinten ezeket a hibákat kihasználják. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és szurkoltak nekünk. Ameddig van esélyünk a második helyre, addig megyünk előre, küzdenünk kell a végsőkig. Eddig is kellett a bravúr, ezek után már többre van szükségünk – zárta nyilatkozatát az al-Vahda játékosa.

Olvasói sztorik