Válogatott

Sallai Sándor: Ahogy Kleinheisler, úgy Roli is bekerülhet a kezdőbe

Az egykori válogatott játékos szerint mindenki aláírná az egy pontot Lisszabonból.

Kapcsolódó cikkek

A hét elején a Rangadó.hu készített már interjút Sallai Sándorral, a jelenlegi válogatott kerettag Roland nagybátyjával, egykori válogatott labdarúgóval, akit akkor unokaöccséről kérdeztünk.

Mivel azonban a hét második felében az ország már a szombati vb-selejtező lázában ég, azt is megkérdeztük az 1980-as évek kiválóságától, hogy mire számít szombat este.

– A mostani keretkialakításból én azt szűrtem le, hogy egyszerre igyekeznek az Eb-n sikert elérőkre és a jövő csapatát majdan alkotó fiatalokra építeni – kezdte Sallai.

– Rettenetesen nehéz eldönteni, hogy a gyengébb magyar bajnokságban játszó vagy az erősebb külföldi bajnokságban nem vagy csak kevesebbet játszó labdarúgót hívjuk be. Most talán nagyobb a hangsúly a fiatalokon, igyekszünk a következő évekre előre gondolkodni, csak hát a cél szinte mindig ez, aztán egy helyben toporgunk folyamatosan – fogalmazott Sallai.

– Ennek ellenére bízni kell bennük, szerintem az eredményeink nem lesznek rosszabbak, mintha az Eb-n szereplőkre helyezzük a terhet. A 3-3-at egyébként el kell felejteni, ez egy teljesen másik mérkőzés lesz, már ha csak arra gondolunk, hogy ez egy selejtező és nem jutalomjáték, akkor is – tette hozzá.

Nincs tipp a kezdőre

Sallai Sándort arra is megkértük, hogy a Guzmics kiesése és Kleinheisler eltiltása miatt némelyest átalakuló kezdőre tippeljen, de erre nem vállalkozott.
– Az foglalkoztat, hogy Roli oda tud-e esetleg kerülni a kezdőbe. Ha valaki az olasz első osztályban játszik és már a kezdő tagjának tekinthető, ráadásul éppen betalált, akkor erre jó eséllyel kéne, hogy pályázzon. Ahogy Kleinheislert is a semmiből tette be, úgy Sallaival is előfordulhat ez – mondta.

Elek Ákos és Nikolics Nemanja Storck elmondása szerint nem teljesítménye, hanem klubjaik földrajzi elhelyezkedése, illetve friss átigazolásuk miatt maradtak ki most a keretből.

– Egy szövetségi kapitánynak meg sem kéne magyaráznia, kit miért hív be vagy hagy ki – őt egyedül az eredmény minősíti. Ha jó eredményt érünk el, már senkinek eszébe sem fog jutni a döntés. Ugyanez volt Kleinheisler László esetében is.

Bernd Storck nemrég úgy nyilatkozott, ő aláírná az egy pontot.

– Egyetértek, szerintem mindenki aláírná. Persze ha 1-0-s vezetésünknél az utolsó pillanatokban egyenlítenek, mindenki szívná a fogát, de alapvetően már a sorsoláskor is elfogadtuk volna ezt – zárta szavait az egykori bekk.

Olvasói sztorik