Válogatott

Kikapott az U21-es válogatott Görögországban

Vereséggel kezdték az őszi Eb-selejtezőkre való felkészülést Baloghék.
Görögország U19–Magyarország U19 2–1 (2–0)
Felkészülési mérkőzés.
Magyarország: Zöldesi – Polgár, Lenzsér, Kecskés, Spandler (Szivacski, 62.) – Katona, Jancsó (Bedi, 45.) – Zsótér (Sejben, 62.), Szántó (Kártik, 75.), Makrai (Rácz, 45.) – Balogh (Gottfried 75.)
Gólszerzők: Lamprou (32.), Vergos (43.), illetve Rácz (78.)

Nem sikerült a visszavágás: az októberi, tétmeccsen elszenvedett 3-1-es vereség után ismét alulmaradt a magyar U21-es válogatott Görögországgal szemben – igaz, ezúttal barátságos meccsen, és csak egyetlen góllal. A görögök az első félidő hajrájában Lamprou és Vergos találataival magabiztos előnyre tettek szert, mielőtt a mieink egy öngólnak köszönhetően a 81. percben szépítettek – kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

Korosztályos válogatottunk ezzel a mérkőzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokság ősszel induló selejtezőire, ahol majd Málta, Ciprus, Belgium, Törökország és Svédország fiataljai lesznek a magyarok ellenfelei.

– Az első félidőben elmaradtunk attól a szinttől, amit magunk elé tűztünk. A görög csapat technikás, gyors futballt mutatott be, és jól használta ki a hibáinkat, belőlünk viszont hiányzott a kellő agresszivitás és a dinamika, és olykor a megbeszélt taktikai elemeket sem tudta megvalósítani a csapat. Igaz, mindössze az első mérkőzésüket játszották együtt a fiúk. A második félidővel már sokkal elégedettebbek lehetünk, a cserék jól szálltak be a játékba, egyénileg és csapatként is feljavult a teljesítményünk, ám az egyenlítés már nem sikerült a meccs végén – értékelte a mérkőzést Marcus Jahn szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Olvasói sztorik