Válogatott

Szalai: Nagy önbizalommal jöttem haza

A Hoffenheim támadója biztos benne, hogy sok gólszerzési lehetősége lesz a magyar válogatottnak Portugália ellen.

A magyar válogatott 29 éves támadója, Szalai Ádám is csatlakozott a Telkiben készülő kerethez. A Hoffenheim támadója remek formában jött haza, két bajnokival ezelőtt kétszer is betalált az Ingolstadt kapujába, legutóbb pedig a kezdőben kapott helyett a Leverkusen ellen. A magyar csatár napokkal ezelőtt ijesztő képet posztolt Facebook-oldalán a lábáról, azonban megnyugtatott mindenkit, már rendben van, vagy ahogyan fogalmazott, „visszanyomtuk a dudort”. A negyvenszeres válogatott csatár a hétfői sajtótájékoztatóján kitért a klubcsapatában nyújtott teljesítményére valamint a Portugália elleni vb-selejtezőre is.

– Természetesen egy játékosnak mindig fontos, ha megkapja a lehetőséget klubjában, én is nagyon örülök ennek. Nagyon jól érzem magam, nagyon sokat dolgoztam ezért és dolgozom is a mai napig. Örülök, hogy sikerült gólokat lőnöm, a csapatnak is nagyon jól megy, a negyedik helyen állunk, ami miatt nagy önbizalommal jöttem haza – kezdte Szalai Ádám. – Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan nagy tempójú meccset fogunk a portugálokkal, mint a tavaly nyári Eb-n, azt azonban nem tudom megmondani, mennyiben fog hasonlítani a találkozó a 3-3-ra végződőhöz. Nekik és nekünk is nagyon kell a három pont, jó meccsre számítok. Biztos vagyok benne, hogy jót tett nekünk az a meccs, valamint az egész Eb is, még jobban megerősödtünk. A franciaországi torna után volt egy-két meccs, ami nem úgy sikerült, mint ahogyan azt elterveztük, de a válogatott magja megmaradt, ez biztató.

– Keményen készülünk, még öt nap van hátra az összecsapásig, a társaimmal pedig azon vagyunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a kilencven percből. Lehet, hogy furán fog hangozni tőlem, de valószínűleg a portugálok a meccs nagy részét szeretnék kézben tartani. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy sok lehetőségünk lesz, és bízom abban, hogy jól fogjuk kihasználni a labdaszerzéseinket és okosan fogjuk végigjátszani ezeket. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy mindenkinek a teljesítménye legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy eredményesek legyünk – zárta a nyilatkozatát Szalai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik