Válogatott

Elek szerint jó döntés volt, hogy kihagyták a válogatottból

A Kazahsztánba igazolt játékos úgy véli, hátrányba került volna új klubjánál, ha csak a padon ül Portugália ellen.

Az NB I huszonkettedik fordulója után vált hivatalossá, hogy Elek Ákos a kazah Kajrat Almatyhoz szerződik, a Diósgyőrből távozó középpályás azóta már be is mutatkozott új csapatában. A váltás azonban egyúttal azt hozta magával, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány nem hívta be a 28 éves játékost a válogatott bő keretébe sem, mondván nagyon távolra került és először még be kell illeszkednie az új helyre. Elek az amigeleken.huDVTK-szurkolói portálnak nyilatkozott a válogatottról, Diósgyőrről és az átigazolásról is.

– Többször is beszéltem a kapitánnyal azóta, hogy kijöttem. Mindenképpen egy jó döntés volt a részéről, hogy nem hívott be, ahol elsősorban engem tartott szem előtt. Nem lettem volna kezdő, viszont ha hazahív és a padról végignézem a meccset, akkor hátrányba kerültem volna a klubomnál, mert három-négy nap átállásra szükségem van, ráadásul a város ezer méter magasan van, így ezzel is meg kellett volna küzdenem újra. Az előző fordulóban végig játszottam, ha ez így marad és jól fogok teljesíteni, újra nyitva lesz az ajtó számomra. A válogatott mindig is fontos lesz nekem – mondta a DVTK korábbi játékosa, aki aztán a Kajratnál tapasztalható körülményeket méltatta.

– Mikor az ember új klubba igazol, sok mindent elképzel, hogy milyen lehet, de ennyire profi körülményekre nem számítottam. Úgy tudnám leírni a klubot, hogy van 3 akadémia jellegű létesítmény. Az egyik csak a felnőtt csapatnak, aztán U14-től U-19-ig egy másik, és U-14 től lefelé a harmadik. Minden létesítményben füves, műfüves, illetve fedett műfüves pályák. A Kajrat az egyetlen klub Kazahsztánban, amelyik magánkézben van, így a többi klubnál természetesen nincsenek ilyen körülmények. Minden feltétel megvan ahhoz, hogy joggal várják el, hogy mindent megnyerjünk, illetve az Európa-ligában jól szerepeljünk.

Elek arról is mesélt, hogy Kazahsztánban találkozott már a magyar főkonzullal, illetve Dróth Zoltán futsal-válogatott játékossal is. Az ózdi születésű játékos végül üzent a DVTK-szurkolóknak is, ami egyben a korábbi csapattársaknak mondott utolsó szavak is voltak: „Éljétek túl ezt a szezont, mert a következőben nagy dolgok várnak rátok!”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik