Válogatott

Vinícius: Ronaldo a világ egyik legjobbja, de nem ezzel kell foglalkozni

Az újdonsült magyar nemzetiségű játékos büszkén húzza magára a válogatott mezt.

Múlt hét pénteken tett állampolgársági esküt a Videoton játékosa, Paulo Vinícius, így manapság már Vinícius Paulóként hívják a 27 éves hátvédet. A brazil-magyar kettős nemzetiségű védőre egyből lecsapott Bernd Storck szövetségi kapitány, és meghívta a válogatott bő keretébe. A 2011 nyara óta az NB I-ben játszó focista is a sajtó rendelkezésére állt hétfőn Telkiben.

– Mindenki tudja, hogy különleges hét van mögöttem, megkaptam a magyar állampolgárságot, amire régóta vártam, boldog vagyok – kezdte a Videoton védője. – A hétvégi fordulóban sikerült ezt egy góllal megkoronáznom, így ez még különlegesebbé tette a hetemet. Mindenki pontosan tudja, milyen fontos a portugálok elleni meccs, ráadásul újoncként vagyok itt, borzasztó motiváltan érkeztem, tudom, hogy még keményebben kell dolgoznom – folytatta Vinícius, majd válaszolt arra a kérdésre is, hogyan megy neki a magyar nyelv és van-e már kedvenc szava. – Tanulok már magyarul, ráadásul óriási segítségemre van a feleségem és a fiam, akik beszélik a nyelvet, és a környezetemben is folyamatosan magyart hallok. De borzasztó nehéz nyelv, nem megy egyik napról a másikra, az a célom, hogy folyékonyan és jól tudjak beszélni. Kedvenc szavam egyelőre nincs, nagyon új minden, rengeteg új kifejezéssel találkozom, nem emelnék ki egyet sem – válaszolta a brazil-magyar játékos, majd arra is kitért, hogy a klubnál a társai, Juhász Roland és Fiola Attila milyen tanáccsal látták el őt.

– Rolival beszéltem, mielőtt eljöttem az edzőtáborba, azt mondta, ugyanúgy dolgozzak, mint a Vidiben, ugyanazzal a hozzáállással és szorgalommal, mert nagyon tapasztalt és jó játékosokkal leszek együtt, akik emberileg is a legjobbak. Attilával szinte minden nap együtt vagyok, ezért a pályán még nagyobb segítséget jelenthet, hogy a legjobbamat tudjam kihozni magamból. Borzasztó büszke voltam, amikor megtudtam, hogy behívnak, boldog voltam és vagyok jelenleg is, hogy Magyarországot képviselhetem. Ha egy olyan ország válogatottja, amely nem a szülőhazám, befogad, akkor az óriási dolog és még nagyobb büszkeséggel tölt el – mondta Vinícius, és végül kitért arra is, hogy akár Cristiano Ronaldóval is szembe találhatja magát a pályán. – Attól eltekintve, hogy Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobbja, nem szabad ezzel foglalkozni, el kell végezni azokat a feladatokat, amiket a szövetségi kapitány kér tőlem.

Olvasói sztorik