Válogatott

„Számomra nagy meglepetés, hogy Nikolics kimaradt”

Glázer Róbert szerint Elek kihagyása humánus döntés, a Chicagóba igazolt csatár esetében azonban más a helyzet.

Péntek délután a Rangadón is olvashatták a Portugália ellen készülő magyar válogatott keretét. Több meglepetéssel is találkozhattunk a kimaradók névsorában, többek közt Nikolics Nemanját, Elek Ákost, Böde Dánielt és Guzmics Richárdot sem nevezte Bernd Storck szövetségi kapitány – igaz utóbbit sérüléséből adódóan. Honlapunk állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitány mondta el véleményét a hírről.

– Számomra nagy meglepetés, hogy Nikolics kimaradt a keretből, igaz a válogatottban nem alapemberként számít rá a szövetségi kapitány – kezdte Glázer. – Annak ellenére jutott neki csak epizódszerep az elmúlt években, hogy Lengyelországban és itthon is gólkirály volt.

Bernd Storck természetesen nem hagyta szó nélkül a döntését, így indokolta Nikolics – valamint Elek Ákos – mellőzését: „Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára.”

– Elek Ákos helyzetét tekintve humánus megoldásnak tartom Storck döntését, hiszen a középpályás csak a napokban csatlakozott új együtteséhez – folytatta honlapunknak Glázer Róbert. – Bár valószínűleg Ákos így is örült volna a meghívónak, hiszen minden játékos válogatott, minden edző pedig szövetségi kapitány akar lenni. Nikolics helyzete más, hiszen közel két hónapja kiutazott a Chicagóhoz, valószínűnek tartom, hogy belakta magát, megismerte a csapattársakat és beilleszkedett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy remekül játszott a felkészülési mérkőzéseken, hiszen három gól és három gólpassz a mérlege. Biztosan szívesen jött volna segíteni a nemzeti csapatnak, sajnálom a kihagyását – vélekedett a korábbi szövetségi kapitány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik