Válogatott

Pestre jön a világbajnoki házigazda

Június elején a Groupama Arénában lép pályára a magyar válogatott.

Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott június 5-én, az oroszok ellen játssza következő hazai mérkőzését a Groupama Arénában. Ahogy arról a szövetség honlapja beszámol, Bernd Storck együttese március 25-én Portugáliában lép pályára világbajnoki selejtezőn, majd június 9-én Andorrában folytatja szereplését a sorozatban. A két találkozó közé, június 5-re egy hazai felkészülési mérkőzés is bekerült a programba, ekkor az oroszokat fogadják a mieink a Groupama Arénában.

Az orosz válogatott jelenleg a 61. a világranglistán, de helyezése csalóka, mert a következő világbajnokság házigazdájaként nem kellett tétmérkőzéseket játszania az ősszel, így ebben az időszakban nem volt lehetősége annyi ranglistapontot gyűjteni, mint a többi válogatottnak.

Az orosz együttes részese volt a legutóbbi négy Európa-bajnokságnak, valamint az előző világbajnokságnak, és rendezőként biztos a helye a jövő évi vébén is.

A tavaly augusztusban kinevezett szövetségi kapitány, Sztaniszlav Csercseszov együttesének minden tagja az orosz Premjer Ligában játszik, a bővebb keretben sem nagyon találunk légióskodó játékosokat. Az orosz klubcsapatok közül a CSZKA Moszkva és a selejtezőben az Ajaxot búcsúztató Rosztov szerepelt a Bajnokok Ligájában az idényben, utóbbi együttes, valamint a Krasznodar még áll az Európa Ligában. A válogatott legismertebb játékosai közé olyan remek labdarúgókat sorolhatunk, mint Igor Akinfejev, Jurij Zsirkov, Alekszandr Kokorin vagy a csapatkapitány, a 101-szeres válogatott Vaszilij Berezuckij.

A magyar és az orosz válogatott a Szovjetunió szétesése óta négy mérkőzést játszott egymás ellen, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Legutóbb 2014 novemberében – ugyancsak felkészülési mérkőzésen – járt nálunk az orosz válogatott, akkor Dárdai Pál együttese 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik