Válogatott

A legtöbb légiósunknak a vébé-selejtező előtt egy héttel még bajnokija lesz

Németh, Guzmics és Dzsudzsák többet készülhet, viszont Nikolicsnak alig öt napja marad.

A magyar válogatott március 25-én Portugália vendége lesz az idei első világbajnoki selejtezőjén. Az OTP Bank Liga az előtte lévő két hétben már szünetel, március 11-én rendezik az utolsó fordulót, így az NB I-es kerettagok gyakorlatilag majdnem teljes két hetet készülhetnek a fontos találkozóra.

Azonban mi a helyzet a légiósokkal?

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig 18-án még bajnokit játszik a Bundesligában a Werder Bremen vendégeként – ugyanígy pályára lép a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim is, csak úgy, mint a német másodosztályú csapatok, így Stieber Zoltánéknak is csak később kezdődhet az összetartás.

Kádár Tamás Dinamo Kijevjére is bajnoki vár még 18-án, védelmünk másik alapembere, Guzmics Richárd viszont már akár együtt is készülhet az NB I-ből meghívottakkal: a Jenpien Funde március 10-e után csak április elsején játszik a kínai bajnokságban. A Lang Ádámot is soraiban tudó francia Dijon FCO-nak a Saint-Étienne elleni bajnokija 19-ére, azaz vasárnapra lett beütemezve, és a másodosztályban is fordulót rendeznek még azon a hétvégén, melyen Bese Barnabás (Le Havre) is érdekelt lehet, míg Korhut Mihályék számára (Hapoel Beer Seva) március 10-én zárul az izraeli alapszakasz, de tavaly is besűrített még néhány rájátszás-meccset a szövetség az alapszakasz vége és a szünet közé.

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda március 10-e és április 5-e között szünetet kapott az Emírségek bajnokságában, az ázsiai Bajnokok Ligájában pedig 14-én játssza a vébé-selejtező előtti utolsó (harmadik) csoportmeccsét – így a csapatkapitány is előbb csatlakozhat. A lengyel légiósainknak, élükön Gyurcsó Ádámnak is 18-án lesz még jelenése az első osztályban, Nagy Ádám pedig 19-én kaphat feladatot az olasz élvonalbeli Bolognában – a Serie A is aznap zár be egy rövid időre.

Szintén a 18-i hétvégén játszhat még Priskin Tamás és a szlovákiai légió, a Németh Krisztián fémjelezte al-Garafa viszont már pihenőre is tért a katari élvonalban – legközelebb áprilisban játszik. Talán Nikolics Nemanjának lesz a legnehezebb dolga – ha Sallói Dániel is meghívót kap, akkor neki is –, az Egyesült Államokban ugyanis szintén a 18-i hétvégéig megy a verseny, mielőtt szünet lenne, így szűk öt nap áll rendelkezésre, hogy az időeltolódást is kipihenve lépjen pályára.

Olvasói sztorik