Válogatott

U17: félbeszakadt a válogatott románok elleni meccse

A heves esőzés és a villámlás szólt közbe Spanyolországban.

Az U17-es magyar válogatott március végén hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben próbálja meg kiharcolni az idei, horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon való részvételt. A korai időpont miatt meglehetősen rövid idő áll a szakmai stáb rendelkezésére a további építkezésére, ezért minden összetartás kiemelt fontosságú a felkészülésben.

Február elején Telkiben készült a csapat, majd elutazott Spanyolországba a Valenciához közeli Oliva Novába, ahol az edzések mellett két nemzetközi mérkőzés is szerepelt a programban. Az első mérkőzésen a roppant kellemetlen stílusban futballozó, kőkemény ír válogatott volt az ellenfél, a második mérkőzésen pedig Románia legjobbjai ellen lépett pályára Szélesi Zoltán szövetségi edző csapata.

A magyar válogatott kipihente magát a fárasztó út, és az írek elleni kemény összecsapást követően, így már tudásának megfelelően futballozott a román válogatott ellen.

– Újra azt az arcát mutatta a csapat, amelyikkel kiharcolta az elitkört, vagy amelyikkel idegenben vertük az olaszokat. Ehhez szükség volt egy kis fejmosásra az írek elleni meccset követően, de aztán kemény, koncentrált munkát végezhettünk az edzőtáborban. A hidegzuhany után magukhoz tértek a srácok, akiket annyiban meg kell védenem, hogy a hajnali kelés, és a hosszú, fárasztó utazással a lábukban futottak ki a pályára az írek ellen – értékelt Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu számára.

– A román válogatott ellen viszont már azt láttam, amit szerettem volna: taktikai fegyelemben, hozzáállásban, motiváltságban és az egy ez egy elleni párharcokban is megfelelően teljesített a csapat. Az első félidőben több nagy helyzetet is sikerült kidolgozni, akár három góllal is vezethettünk volna forduláskor. Végül csak egy lett belőle: egy szép támadás végén Szoboszlai hozta helyzetbe Csoboth Kevint, ő pedig elpasszolta a labdát a kapus mellett. A passzjátékunk mellett az átlövések is működtek, több jó próbálkozásunk is akast. A szünetben aztán sajnos félbe kellett szakítani a mérkőzést, amit nemcsak a heves esőzés, hanem a villámlás is indokolt: a játékosok testi épsége a legfontosabb. Fél óra várakozás után a két csapat megpróbálta folytatni a mérkőzést, de a teljesen elázott pálya játékra alkalmatlan állapotba került.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik