Válogatott

Storck javaslatára újabb német edzőt alkalmaz az MLSZ

Marcus Jahn az U18-as és az U19-es válogatott mellett dolgozik a jövőben.

Február elsejével munkába állt az MLSZ sportigazgatóságának új munkatársa, a 30 éves Marcus Jahn, aki az U19-es és az U18-as válogatottak mellett dolgozik majd szövetségi edzőként. Az U19-es válogatottat a csehországi Eb-selejtező elitkörben még az U21-es válogatottat is irányító Michael Boris vezeti márciusban, majd a későbbiekben veszi át Marcus Jahn a korosztályt.

A 2015 óta pro licenccel is rendelkező fiatal szakember korábban az FSV Frankfurt, a Dinamo Dresden, a Regensburg és az RW Erfurt utánpótlásában dolgozott igazgatóként, legutóbb pedig az FSV Zwickau utánpótlás-igazgatójaként, valamint a klub U19-es csapatának vezetőedzőjeként tevékenykedett, miközben utóbbi klubjainál az edzőképzésben is fontos feladatokat vállalt.

– Amikor Bernd Storck felhívott, és megkérdezte, lenne-e kedvem a magyar szövetség utánpótlásában dolgozni, nem kellett információk után kutatnom, mert három éve, az U19-es Európa-bajnokságon már jártam Magyarországon pro licences hallgatóként, megismerkedtem Telkiben is a körülményekkel, vagyis nagyon jól tudtam, hogy remek háttér áll rendelkezésre, és minden feltétel adott a munkához. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, remélem, sikeres időszak áll a magyar utánpótlás-futball előtt, és én is kivehetem a részem az építkezésből – mondta az mlsz.hu-nak Marcus Jahn, aki több ismerőssel is találkozhatott Telkiben, hiszen Szélesi Zoltánnal még Cottbusból ismerik egymást, míg Michael Borisszal a német edzőképzési rendszerben ismerkedett meg korábban.

– Marcus kitűnő utánpótlásedző, aki fiatal kora ellenére óriási tapasztalattal rendelkezik, több akadémiát nagy sikerrel vezetett eddigi pályafutása során, emellett pedagógiai, oktatási gyakorlata is van, így az edzőképzésben ugyancsak nagy segítségére lesz a szövetségnek – fogalmazott az új munkatársról Bernd Storck sportigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik