Válogatott

Már ötezerért meg lehet nézni Ronaldóékat

A március 25-i Portugália-Magyarország világbajnoki selejtezőre január 18-án, szerdán délután kezdődik meg a jegyre váltható utalványok árusítása – olvasható az MLSZ hivatalos oldalán.

A magyar válogatott március 25-én az Európa-bajnoki címvédő portugálok elleni mérkőzéssel folytatja szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban. A lisszaboni Estádio da Luz stadionban sorra kerülő találkozóra szóló vendégjegyek árusítása január 18-án kezdődik meg, a magyar szektorba szóló belépőket 5000 forintos egységáron lehet megváltani. A mérkőzés iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, ezért az MLSZ a maximálisan igényelhető jegyet kérte a portugáloktól, de a szervező szövetség csak abban az esetben nyitja meg a teljes vendégszektort a magyar szurkolók számára, ha megfelelő számú belépő elfogy január végéig.

Az idegenbeli mérkőzéseken működő gyakorlat szerint a magyar szurkolók utalványokat vásárolhatnak, melyeket később válthatnak át a belépésre feljogosító meccsjegyre. Az egyszerre (egy tranzakcióban) vásárolt jegyek egymás mellé (esetleg egymás alá) szólnak majd a vendégszektoron belül, de a pontos elhelyezkedést csak az utalvány meccsjegyre történő átváltásakor ismerik meg a szurkolók.

Az utalványokat a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, a Ticket Express budapesti irodáiban, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban (http://www.eventim.hu/hu/outletek/) lehet megvásárolni. A vásárláshoz nem szükséges szurkolói kártya, de a portugál jogszabályoknak és az ottani, szigorú jegyértékesítési szabályoknak megfelelően egy személyazonosító okmány számát minden esetben meg kell adni. A megadott személyazonosító okmány száma a jegybirtokos nevével együtt rákerül a meccsjegyre, és a stadionban ellenőrizhetik az adatok egyezőségét, ezért javasolt az utazáshoz használt útlevél/személyi igazolvány számát megadni. A jegyértékesítés legkésőbb a mérkőzés előtt öt nappal, március 20-án lezárul.

Fontos tudnivaló, hogy a megvásárolt jegyek nem átruházhatóak, cserére, névátírásra nem lesz lehetőség a vásárlás után. A magyar szurkolók kizárólag az MLSZ-en keresztül vásárolhatnak belépőket a mérkőzésre, a más úton beszerzett, más nevére kiállított, illetve a hazai szektorokba szóló jegyeket a rendezők érvénytelennek tekinthetik, és megtagadhatják a velük való belépést.

A március 1-ig megvásárolt utalványok esetében a jegytulajdonosoknak március 16-tól március 23-ig lehetőségük lesz személyesen átvenni a végleges belépőjegyet a Ticket Express Syma irodában, nyitva tartási időben (H-P: 9.00-17.00). Az itthon át nem váltott utalványok meccsjegyre történő cseréjére a mérkőzés napján Lisszabonban, egy később kijelölésre kerülő helyszínen nyílik majd lehetőség (a pontos helyszínről az MLSZ hivatalos kommunikációs csatornáin ad tájékoztatást, amint a rendező fél jóváhagyja azt).

Olvasói sztorik