Válogatott

Anglia és Elefántcsontpart verseng Zaháért

A Crystal Palace játékosa még nem döntött, melyik válogatottat választja.

Egyelőre még egyik felnőtt válogatottban sem lépett pályára tétmeccsen Wilfried Zaha, a Manchester United egykori, a Crystal Palace jelenlegi középpályása.

Az abidjani születésű labdarúgó Angliában nőtt fel és az U21-es nemzeti csapatban még pályára is lépett a ködös Albionban és bár eddig úgy tűnt, hogy csak szülőhazája érdeklődik a játéka iránt, most a Gareth Southgate-vezette angolok is bekerültek a képbe.

Zaha egyébként már pályára lépett az angol nemzeti tizenegyben, de mindkét alkalommal csak barátságos mérkőzésen tette ezt, az új szabályok szerint pedig ezzel még nem láncolta magához őt az FA.

– Írtunk a FIFA-nak és Zaha nemzetiség-váltását el is fogadták – fogalmazott az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség alelnöke, Malich Tohe.

– Továbbra is reménykedünk, hogy beszélhetünk Wilfrieddel – ezt viszont már Southgate nyilatkozta.

– Az U21-es válogatottnál már dolgoztunk együtt. Az első pár hónapban jól ment neki a játék, de aztán nehéz időszakot élt át a klubjánál. Vot egy cardiffi kölcsönidőszaka és ekkor olyan játékosaink voltak, mint Tom Ince, akik a Championshipben remekül teljesítettek, úgyhogy Zaha kissé eltűnt – tette hozzá.

Olvasói sztorik