Válogatott

Sokba került a svédek elleni vereség, kikerült a Top40-ből a válogatott

A FIFA-listán sem férünk vissza a legjobb húsz közé, az Élő-rangsorban viszont még hátrébb áll a csapat.

Mint ismert, kikerült a FIFA-világranglista legjobb húsz csapata közül a magyar válogatott. A mieink a legutóbbi, októberi frissítéskor a 22. helyen álltak, és az ESPNFC előzetes számításai szerint az Andorra és a svédek elleni meccsek után sem kerülnek vissza a TOP20-ba.

Ami azonban talán még érdekesebb képet adhat, az az úgynevezett Élő-rangsor, mely jóval részletesebben taglalja a különböző mérkőzések eredményét, így a pontszámítás is sokkal bonyolultabb, mint a FIFA rangsorában.

Az Élő-pontszámítás alapján a magyar válogatott jelenleg a világranglistán a 42. helyet foglalja el 1668 pontjával – ugyanennyi egységgel követi a Storck-csapatot Egyiptom. A mieink az Európa-bajnoki kvalifikációval zárult tavalyi év végéhez képest nyolc ponttal állnak kevesebbel idén, és két helyet rontottak – 40. volt a csapat egy évvel ezelőtt.

Érdekesség, hogy egészen a svédek elleni 2-0-ra elveszített barátságos mérkőzésig, a legjobb negyvenben szerepeltünk, ám hiába csak barátságos mérkőzés, 17 pontot és négy helyet veszítettünk azzal a találkozóval. (Azt megelőzően Andorra világbajnoki selejtezős kiütése csak egy pontot hozott a csapatnak az Élő-számítás szerint.)

Az első három helyen nincs nagy különbség a FIFA-rangsorhoz képest: utóbbit Argentína vezeti, itt viszont a brazilok állnak az élen, őket pedig mindkét sorban a németek követik a legfrissebb számítások szerint. Az Európa-bajnoki döntős franciák viszont az Élő-sorban előrébb állnak, negyedik helyen vannak ugyanis, míg a sokáig az első helyet ostromló belgák a pillanatnyi forma alapján csak a 13. helyre érnek oda.

Olvasói sztorik