Válogatott

„A tempó gyorsabb és a színvonal is sokkal magasabb”

Berecz Zsombor elmondta, mi a különbség a korosztály és a felnőtt válogatott között.

A keddi, Svédország elleni barátságos mérkőzésen (0-2) pályára lépett a válogatottban a Vasas középpályása, Berecz Zsombor is, aki ezzel az utánpótlás után a felnőtteknél is bemutatkozhatott. A válogatottságról és a szombati FTC elleni bajnokiról kérdezte őt a klubhonlap.

– A válogatott edzőtábora során beszélgettünk Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, hogy számít rám a mérkőzésen. Azt, hogy ebből mindjárt egy félidő lesz, csak a mérkőzés szünetében tudtam meg. Nagy megtiszteltetés volt az országot képviselni a pályán.

És hogy mennyiben volt más a felnőtt, mint a korosztályos válogatott?

– Annyiban hasonló, hogy mindkét helyen motiváltak a játékosok és pályára akarnak lépni. A tempó gyorsabb és a színvonal is sokkal magasabb. Ehhez még hozzá kell szoknom, ha a jövőben lehetőséget kapok erre.

A bajnokságban szombaton érkezik a Vasashoz a Ferencváros, ami a forduló rangadója is egyben.

– Ismerve a Ferencváros játékosállományát, lebecsülni őket egyáltalán nem szabad, de a bajnokság során látható volt, hogy mindegyik csapat ellen reális esélyünk van a győzelemre. Ez most is így van, de mivel mindkét csapatnak fontos mérkőzés lesz ez, így nagy küzdelmet várok. Az ellenfélnek egyénileg jó játékosai vannak, így az egy-egy elleni helyzetekben kell majd nagyon odafigyelnünk és koncentráltan játszanunk. Erre figyelünk az edzéseken is.

Olvasói sztorik