Válogatott

Vanczák elárulta, melyik kapitány segítette leginkább válogatott-pályafutását

Erwin Koemanról és Egervári Sándorról különösen szép emlékeket őriz a bekk.

A Magyarország-Svédország barátságos válogatott labdarúgó mérkőzés a felkészülés mellett lehetőséget biztosított arra is, hogy négy játékos, Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos elbúcsúzzon a nemzeti csapattól. Király és Juhász pályára lépett, Hajnalnak és Vanczáknak viszont ez nem adatott meg, közülük utóbbi, a 79-szeres válogatott védő volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

A beszélgetésből többek között kiderül, hogy a Puskás Akadémia FC védője nagyon szeretett volna pályára lépni kedd este, de a szövetség döntését elfogadta. Vanczák elárulta: az elmúlt tizenkét év után csupa pozitív emlék köti a válogatotthoz, viszont a Hollandiától elszenvedett 8-1-es vereség még annál is fájóbb volt számára, minthogy a nyári Európa-bajnokságról lemaradt.

A 33 éves játékos elárulta: Erwin Koeman kapitánysága alatt a holland mester rengeteg segítséget nyújtott, illetve komoly önbizalmat adott neki, de igaz volt ez Egervári Sándorra is.

Ami a klubfutballt illeti, Vanczák kiemelte: szerinte a feljutásban leginkább a Balmazújváros, Kisvárda, Nyíregyháza hármas nehezítheti meg a felcsútiak dolgát.

Olvasói sztorik