Válogatott

“Ha nehézségük van, gondoljanak arra, milyen címer van a szívük felett”

Király Gábor ezekkel a szavakkal búcsúzott a válogatott fiataljaitól.

Kedd este a Svédország elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzott a válogatottságtól Király Gábor, aki 108 válogatott fellépésével vezeti a magyar rangsort.

– A válogatottban a nemzetért játszol, ez a piramis csúcsa. Ezek az érzések nagyon mélyen bennünk vannak, ezeket nem lehet kordában tartani. Jó érzés volt lejönni a pályáról, hiszen jó pár évet töltöttem itt el – fejtette ki Király. Hozzátette, nagy köszönettel tartozik a válogatott és klubja, a Haladás szakembereinek is, akik lehetővé tették, hogy sérülése ellenére pályára léphessen. – Nagyon komoly sérülésem van még mindig, így extrém mozgásokat nem végezhettem. Bár az ember ilyenkor sem mérlegel, volt egy kipattanó, amibe bele kellett vetődnöm, ilyenkor nincs olyan fájdalom, amit az ember ne tudna elviselni.

Hangsúlyozta, hogy a rehabilitáció még előtte van, a Groupama Arénában lejátszott találkozón sem romlott az állapota, így folytathatja a felépülést.

– A Haladás egy kétéves szerződést ajánlott, ezt addig nem szeretném aláírni, amíg nem vagyok teljesen egészséges. Ha rendben lesz az egészségem, akkor valószínűleg aláírom a kontraktust, amelyben – akárcsak a mostaniban – az áll, hogy bármikor abbahagyhatom. Szabad döntésem van ezzel kapcsolatban, nagy bizalom van az egyesület részéről felém, és visszafelé is ugyanúgy – írja az MTI.

– Szinte lehetetlen összefoglalni azt a sok mindent, amit a válogatottban kaptam, ezt át kell élni. Arra biztatnék minden fiatalt, akár szurkolóként, akár labdarúgóként élje át ezeket az érzéseket – nyilatkozta Király Gábor a mérkőzés végén a vegyes zónában. – A pozitívumokra és a negatívumokra is gondolok, hiszen mindkettőből rengeteget lehet tanulni. Az, hogy egy ország képviseletében állhattam a kapuban többször is, az számomra felemelő érzés. Nagyon sok játékost tudnék kiemelni azok közül, akikkel együtt játszottam a válogatottban. Az első válogatott meccseimen még Illés Bélával, Halmai Gáborral, Horváth Ferivel, Lisztes Krisztiánnal és Dárdai Palival is játszhattam, de az Eb-csapatot is kiemelném, számomra ez örök emlék marad. A végtelenségig tudnék sorolni neveket, megtiszteltetés volt velük játszani. Luis Figo, Zlatan Ibrahimovics, Hagi és Hakan Sükür is jött velem szemben, de büszke vagyok arra, hogy Messi ellen is játszhattam, igaz csak kb. 36 másodperc erejéig. Az öltözőben azt mondtam a fiataloknak, ha nehézségük van, gondoljanak arra, hogy milyen mezben vannak, és milyen címer van a szívük fölött. Onnantól kezdve nem kell majd motiválni őket – zárta a 40 éves hálóőr.

Olvasói sztorik