Válogatott

A felforgatott magyar csapatnak esélye sem volt a svédek ellen

Kétgólos vereséget szenvedtünk a felkészülési mérkőzésen.
Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Svédország 0-2 (0-1)
Groupama Aréna. Játékvezető: Paolo Valeri (olasz)
Magyarország: Király (Megyeri, 28.) – Fiola (Botka, 69.), Juhász (Hangya, 45.), Pintér, Kádár – Elek Á., Vida (Berecz, 46.) – Lovrencsics (Nagy D., 78.), Stieber, Németh K. – Priskin (Böde, 57.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Svédország: Nordfeldt – Krafth (Wahlqvist, 73.), Jansson, Granqvist (Lindelöf, 46.), Wendt – Rohdén, J. Johansson (Fransson, 81.), Hiljemark, S. Larsson (Claesson, 65.) – Thelin (Guidetti, 73.), Nyman. Szövetségi kapitány: Jan Andersson
Gólszerzők: Larsson (29.), Thelin (67.)

90+2. perc: Véget ért a találkozó, 2-0-ra kikaptunk.


88. perc: Kapu felé tartó lövés! Kádár ívelt fel Németh Krisztiánhoz, aki kapásból fölé bombázott! Nagyon hosszú idő után próbálkoztunk újra.


78. perc: Nagy Dominik is bemutatkozik, Lovrencsics Gergőt váltotta.


77. perc: Percek óta csak kergetjük a labdát, a svédek pedig nyugodtan passzolgatnak. Unalomba fulladt a mérkőzés.


72. perc: Claesson pazar sarkazással ugratta ki Nymant a jobb oldalon, aki a hosszún érkező Thelin elé tálalt, de szerencsére hosszan. Majdnem ott volt a harmadik svéd gól.


69. perc: Botka érkezik Fiola helyére.


67. perc: Kettővel mennek a svédek. Thelin megverte a védelmünk jobb oldalát az alapvonalnál, betört a tizenhatoson belülre, és precízen kilőtte a bal alsót, 0-2.


66. perc: Wendt beadása szerencsére hosszú volt a jobb oldalon a kapu elé egyedül érkező támadó számára, így kimaradt a lehetőség.


62. perc: Rohden a tizenhatoson belül a jobbról megereszt egy lövést, Megyeri kiöklözte.


57. perc: Priskin helyére a százkilós támadónk, Böde Dániel érkezik.


50. perc: Priskin tüzelt 22 méterről, erős lövése viszont éppen középre ment, így Nordfeldt simán védte.


48. perc: Nekirontottunk a svédeknek, folyamatosan az ő térfelükön a labda. Hajnal és Lovrencsics is lövésre szánta el magát, de mindkét próbálkozás elakadt a védőkben.


46.perc: Elkezdődött a második félidő, mindkét oldalon egy-egy csere. A svédeknél Granqvist helyett Lindelöf, nálunk pedig Vida helyett Berecz a pályán.


45+2. perc: Vége az első játékrésznek, 1-0-ra vezetnek a svédek.


45. perc: Juhász Roland hagyja el a pályát, őt is vastaps fogadja. Helyét Hangya Szilveszter veszi át, igaz nem középen, hanem a bal szélen. Kádár lett Pintér mellett a másik középhátvéd.


44. perc: Pontatlan passzok sokasága jellemzi az utóbbi percekben a játékunkat.


36.perc: Hosszú ideje nem próbálkoztak a csapatok lövéssel, mezőnyjáték folyik.


29. perc: Egy perccel később már gólt is kaptunk, Larsson szabadrúgása megpattant a sorfalon, Megyeri nem ért oda a bal kapufához. 0-1.


28. perc: Királynak eddig tartott a mérkőzés, Megyeri Balázs váltja őt. A rutinos hálóőrt az egész stadion állva búcsúztatja.


27. perc: Németh Kriszitán kapta meg a jobbon a játékszert, nagyszerűen mozgatta meg a védőket és egészen a tizenhatoson belülre került, lövése centikkel ment mellé.


23. perc: Vida várt sokáig és elveszítette a saját térfelén a labdát, az akció végén Thelin lőtt gólt, de egyértelműen lesen tartózkodott, így érvénytelenítette a spori a találatot.


20. perc: Larsson 10 méterről óriási ziccerbe került, de mivel a kapunkban Király Gábor áll, így egy óriási védésnek köszönhetően 0-0 maradt az állás.


19. perc: Rohden nem kímélte a szélen Lovrencsics Gergőt, szegény magyar szélső nagyot kapott, amiért a svédnek járt is a sárga.


18. perc: Lovrencsics kapta meg a balon a labdát, befelé cselezett és lövésre szánta el magát, de néhány métert tévedett.


16. Thelin csapott le egy Királyról kipattanó labdára, a csatár óriási ziccerben a felső kapufára bombázott.


13. perc: Larsson bal oldali beadát Nyman fejelte a jobb kapufa mellé. Ez helyzet volt, bár Király érezte, hogy nem kell közbeavatkoznia.


8. perc: Priskin verte meg fejjel védőjét, Lovrencsicshez csúsztatott, akinek a középre tartó lövését könnyedén védte Nordfeldt, de legalább megvolt az első próbálkozás.


6. perc: Stieber pazar keresztlabdát küldött Lovrencsicsnek a bal szélre, a Fradi támadója üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, de rosszul kezelte le, oda lett a veszély.


3. perc: Wendt lövését blokkolta Fiola, a svédeké az első szöglet. A pontrúgást egy újabb követett, ami után Németh szabadított fel.


1. perc: Paolo Valeri sípszavára kezdetét vette a magyar válogatott utolsó mérkőzése 2016-ban, a svédek indították útjára a labdát.


A hivatalos kezdőcsapatok:

Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Pintér, Kádár – Elek Á., Vida – Lovrencsics, Stieber, Németh K. – Priskin.

Svédország: Nordfeldt – Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt – Rohdén, J. Johansson, Hiljemark, S. Larsson – Thelin, Nyman.


A magyar válogatott két nappal az Andorra elleni 4-0-ra megnyert vb-selejtező után kedden 19.45 órától a svédeket fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Ezen az összecsapáson játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint elbúcsúzik a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a svédek szövetségi kapitánya, Jan Andersson már megnevezte a kezdőcsapatát, míg Bernd Storck múlt héten azt nyilatkozta, a svédek ellen akar lehetőséget adni a fiataloknak.

Olvasói sztorik