Válogatott

Hangya Szilveszter erre várt egész életében

Királyéknak a búcsúról, a Vasas fiataljának a debütálásról szólt a svédek elleni válogatott meccs.

Magyarország 2-0-s vereséget szenvedett utolsó mérkőzésén a 2016-os esztendőben. Svédország verte a mieinket a Groupama Arénában, miközben elbúcsúzott a válogatottól Király Gábor és Juhász Roland is. Több fiatal is debütált viszont a felforgatott csapatban, köztük a Vasas kiválósága, Hangya Szilveszter.

– Mindkét gólnál kis figyelmetlenség volt hátul, elkerülhetők lettek volna. Annak viszont nagyon örülök, hogy ilyen nagyszerű közönség előtt mutatkozhattam be a válogatottban. Erre vártam egész életemben. Az elején próbáltam egyszerűt játszani, majd később már merészebb dolgokkal is próbálkoztam. Úgy érzem, hellyel-közzel sikerült is – vélekedett Hangya Szilveszter.

Németh Krisztián gyakorlatilag már a rutint képviseli a keretben. Jó véleménnyel volt a fiatalokról.

– Szerettünk volna gólt szerezni, nem úgy sikerült a találkozó, ahogy akartuk. Voltak lehetőségeink, de nem találtuk meg azt a ritmust, ami szükséges lett volna a sikerhez. Örültünk, hogy ennyien kijöttek és végig szurkoltak nekünk, nem csak ma, hanem egész évben – hálásak vagyunk a szurkolóinknak. Köszönjük szépen! Kifogásokat nem keresünk, azok a fiatalok, akik pályára léptek, nagyon tehetségesek, meg is mutatták, hogy lehet rájuk számítani. Látszott persze, hogy voltak pontatlanságok, most játszottunk először így, de a jövőben ezekre a fiatalokra bátran számíthatunk. Mondhatjuk, hogy két legendát búcsúztattunk, nagyon fognak hiányozni. Nem csak a pályán mutatott teljesítményük miatt, hanem a pályán kívül is nagy összetartó erő volt Király és Juhász. A fiataloknak, így nekem is sokat segítettek. Remélem, tudjuk őket pótolni – mondta Németh Krisztián.

Olvasói sztorik