Válogatott

Bese: korai lenne kijelenteni, hogy én vagyok az első számú jobbhátvéd

Gulácsi örül, hogy szinte semmi dolga nem akadt a kapuban az Andorra elleni vb-selejtezőn.

Lettország után az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn is a kezdőben találta magát a Le Havre játékosa, Bese Barnabás. A jobbhátvéd sokszor segítette a támadásoknál Dzsudzsák Balázst, védőként ezúttal kevesebb dolga akadt. Gulácsi Péternek pedig még talán annyi sem, hiszen az egész mérkőzés folyamán csupán egy lövés találta el a kapuját.

– Örülök, hogy szinte semmi dolgom nem volt, ez azt jelenti, hogy a csapat jól megoldotta azokat a feladatokat, amit előre megbeszéltünk – mondta a meccs után elégedetten Gulácsi Péter. – Jól zártunk, és a felívelt labdákból sem tudott veszélyt kialakítani az ellenfél. Ahogyan egyre inkább elkaptuk a mérkőzés ritmusát, úgy játszottunk egyre jobban támadásban is. Türelmesen próbáltuk meg feltörni az ellenfél védelmét, ennek pedig megérdemelt győzelem lett az eredménye, így továbbra is tapadunk az előttünk lévő csapatokra. Hat mérkőzés van még hátra, a közvetlen riválisainkkal is találkozunk még, úgyhogy minden esély megvan arra, hogy előrébb lépjünk a tabellán – tekintett előre az RB Leipzig hálóőre.

– Úgy gondolom, minden tőlem telhetőt megtettem, próbáltam mindig besegíteni a támadásokban – tért ki saját teljesítményére Bese Barnabás. – Korai lenne még kijelenteni, hogy én lennék a csapat első számú jobbhátvédje, de természetesen örülök, hogy az utóbbi két meccsen megkaptam a lehetőséget. Franciaországban gyorsabb a játék, mint az NB I-ben, így ezáltal én is sok területen fejlődtem, amióta eligazoltam, de ez egy természetes folyamat, szeretnék minél magasabb szintre lépni. Alapvetően hasonló feladataim voltak a jobb oldalon, mint a klubcsapatomban, igaz, most a megszokottnál többet támadhattam. A mérkőzés eleje kicsit nehezebb volt, nagyon betömörült az ellenfél. Ahogyan egyre jobban fáradtak, megpróbáltuk gyorsítani a játékot, és megkeresni azokat a területeket, ahol a támadókat meg tudtuk játszani. Úgy mentünk ki a pályára, hogy akkor sem szabad kétségbe esnünk, ha nem szerezzük meg hamar a vezetést. Nagy célt tűztünk ki magunk elé, és azért fogunk küzdeni a következő mérkőzéseken, hogy ezt elérjük – nyilatkozta meccs végén a Le Havre focistája.

Olvasói sztorik