Válogatott

Nem okozott gondot a magyar válogatottnak Andorra

Mindkét félidőben két gólt lőtt a magyar csapat a vb-selejtezőn.
Világbajnoki selejtező, B-csoport, 4. forduló
Magyarország–Andorra 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 20000 néző. Játékvezető: Hrisztosz Nikolaidesz (ciprusi)
Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera (Böde, 84.) – Gyurcsó (Németh, 81.), Kleinheisler (Stieber, 74.), Dzsudzsák – Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Andorra: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez (V. Moreira, 82.), Vieira, C. Martínez (A. Martinez, 67.) – Pujol (J. Sánchez), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerzők: Gera (33.), Lang (42.), Gyurcsó (73.), Szalai (88.)

Magyarország 4-0-ra verte Andorrát a világbajnoki selejtezőcsoport negyedik fordulójában.

A B-csoport állása:
1. Svájc 12 pont, 2. Portugália 9, 3. MAGYARORSZÁG 7, 4. Feröer 4, 5. Lettország 3, 6. Andorra 0


90. perc: Hrisztosz Nikolaidesz véget vetett a meccsnek. Magyarország magabiztosan verte meg Andorrát, a végeredmény 4-0.


88. perc: Szalai góljával 4-0. Stieber csapta be az alapvonalnál ellenfelét, középre passzolt, Szalai pedig parádés mozdulattal, sarokkal juttatta a labdát a gólvonal mögé.


86. perc: Dzsudzsák beadása veszélyesen ment el keresztbe a kapu előtt, senki nem tudott belepiszkálni.


84. perc: Gera Zoltánnak eddig tartott a meccs, Böde Dániel váltja.


81. perc: Németh Kriszitán érkezett Gyurcsó Ádám helyére.


73. perc: Gyurcsó góljával háromgólos az előnyünk! Gerától kapott remek labdát a szélső, és ziccerben nem hibázott az ötös bal sarkáról. Egy perccel később Stieber jött be, Kleinheisler hagyta el a pályát.


67. perc: Korhut ívelt át a hosszúra balról, ahol Gera érkezett, a Fradi játékosa azonban nagy ziccerben határozatlan volt, és nem talált kaput.


65. perc: Jobb oldalról jöhettünk szabadrúgással 22 méterről, a lada mögé ezúttal is Dzsudzsák állt, és csak úgy, ahogyan az első félidőben, most is a sorfalt lőtte telibe.


62. perc: Guzmics hulló falevél-szerű fejesét könnyedén fogta az andorrai kapus.


58. perc: Kleinheisler tört be a jobb szélről a tizenhatoson belülre, kapura küldte a labdát, Gomes azonban kiöklözte.


54. perc: Gera adott nagyszerű labdát Gyurcsónak, a szélső azonban nem helyezett eléggé szélre, így a kapus bravúrral védeni tudott.


46. perc: Elkezdődött a második játékrész, nem változtatott egyik kapitány sem a szünetben.


45. perc: Dzsudzsák lőtte a közönség felső soraiba a labdát, ez volt az utolsó momentum az első játékrészben. Félidőben 2-0-ra vezetünk.


43. perc: Lang Ádám talált be, 2-0 ide! Dzsudzsák tette középre a labdát, a kapu előtti tömörülésben pedig Lang pörgetett a jobb alsóba.


39. perc : Gyurcsó szögletét Szalai csúsztatta a kapu fölé.


35. perc: Korhut kapott sárgát egy elkésett becsúszást követően.


33. perc: Gera góljával 1-0-ra vezetünk! Dzsudzsák tette középre a labdát, amit Gomes csak ütni tudott, de éppen Gera elé, a középpályás pedig nyolc méterről ziccerben nem hibázott.


28. perc: Szalai tette vissza a labdát Korhutnak az ötös jobb sarkáról, a balhátvéd lövése kevéssel került el a bal alsót.


28. perc: Tizennyolc méterről végezhettünk el szabadrúgást majdnem szembe a kapuval, Dzsudzsák lövése viszont gyengére sikerült, a sorfalban kötött ki.


26. perc: Az első nagy magyar helyzet! Dzsudzsák csapta be a jobb szélen Lloverát, középre adott Szalaihoz, a támadó kapura fordult, de lövése középre ment, a kapus kezébe.


24. perc: Egyelőre nagyon türelmesen játszik a magyar válogatott, Josep Gomesnek még nem kellett védenie.


20. perc: Korhut gurította vissza a labdát Gerának a bal oldali alapvonalról, ám a védők megelőzték a magyar középpályást, így ebből sem lett lövés.


14. perc: Dzsudzsákot faragták a jobb oldalon, aztán Kleinheisler ment neki ellenfelének, ezért pedig sárga lapot kapott. Köszönhetően talán a vendég játékos színészi teljesítményének is.


11. perc: Bese tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám lövés helyett az egyik védő szerelte őt.


8. perc: Guzmics az alapvonalon túlra tisztáz egy jobb oldali beadást. Az első vendég szöglet után Nagy Ádám szabadított fel, de ellenfélhez, a lövés azonban nem volt veszélyes Gulácsi kapujára.


5. perc: Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán, egyik oldalon sem próbálkoztak még a csapatok lövéssel.


1.perc: Elkezdődött a mérkőzés. Andorra indította útjára a labdát. A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtenek már az első pillanatoktól, és egy pazar élőképpel fogadták a csapatot.


A hivatalos kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera – Gyurcsó, Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai.

Andorra: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez, Vieira, C. Martínez – Pujol, Aláez.


A vb-selejtező negyedik fordulójában lép pályára a magyar válogatott vasárnap este hazai pályán Andorra legjobbjai ellen. A vendégek mindhárom eddigi mérkőzésüket elveszítették, de legutóbb otthon Svájc dolgát igencsak megnehezítették, végül 2-1-re maradtak alul. Andorra csapatából a legrutinosabb játékos, Ildefons Lima két sárga lapja miatt nem játszhat, míg a honfitársainktól ugyanezen okból kifolyólag Kádár Tamás hiányzik.

Bernd Storck az e heti sajtótájékoztatóján óvatosan fogalmazott, szerinte nem a góljaink száma a lényeg Andorra ellen, hanem a három pont. Korhut Mihály sem gondolkodott nagy különbségű győzelemben, azt tartotta fontosnak a szombati nyilatkozatában, hogy egy góllal rúgjunk többet, mint az ellenfél. A vendégek szövetségi kapitánya pedig azt tartja fontosnak, minél tovább megőrizze saját kapuját a góltól a csapat.

Olvasói sztorik