Válogatott

Dzsudzsák: az Eb óta nem görcsölünk az ilyen meccseken

A csapatkapitány és az első gólt szerző Gera is értékelt Andorra legyőzését követően.

A magyar válogatott vasárnap este 4-0-ra győzte le Andorra legjobbjait az európai vb-selejtezők negyedik fordulójában a Groupama Arénában – a lefújást követően a gólt és gólpasszt jegyző Gera Zoltán, valamint a „másfél” gólpasszt adó Dzsudzsák Balázs értékelte a találkozót.

– Tegnap reggel még úgy tűnt, nem tudok pályára lépni Andorra ellen, hiszen a teljes hetet kihagytam sérülés miatt, de a délutáni edzést jól bírtam, így szerencsére tudtam vállalni a játékot – valószínűleg a hosszabb kihagyás miatt voltam ennyire friss. Viccet félretéve, ezek után természetesen nagyon örülök a gólomnak, jókor voltam jó helyen, de a csapat könnyed sikere még boldogabbá tesz. Kötelező győzelem volt, amit magabiztosan hoztunk, de menni kell tovább, a későbbiekben egy-két bravúrra is szükségünk lesz, ha el akarjuk érni a célunkat – mondta a válogatottban 26. alkalommal eredményes Gera Zoltán.

Dzsudzsák Balázs szerint a nyári Európa-bajnokság az ilyen mérkőzésekre is hatással van:

– A mérkőzés elején akadozott egy kicsit a játékunk, jól látható volt, hogy Andorra nem szép futballt játszani jött Budapestre, de szerencsére még az első félidőben sikerült betalálnunk – Gera Zoli találata nagyon fontos volt, Lang Ádám góljánál pedig teljesen megnyugodtunk. A második játékrészben már nagyon élveztük a játékot, ami azt hiszem, kívülről is látható volt. Kötelező volt a győzelem, korábban az ilyen meccsekre sokszor rágörcsöltünk, de az Európa-bajnokság óta nyugodtabban és magabiztosabban játszunk ezeken a találkozókon is. Jól zártuk az évet, remélem jövőre ugyanígy folytatjuk – értékelt Dzsudzsák Balázs.

Olvasói sztorik