Válogatott

Korhut: az számít, hogy egy góllal többet rúgjunk, mint Andorra

A balhátvéd szerint a védők fő feladat az lesz, hogy ne kapjunk gólt. Gyurcsó örül, hogy átkerült a jobb oldalról a másik szélre.

Szombat délután Bernd Storck szövetségi kapitányon kívül két játékos, Gyurcsó Ádám és Korhut Mihály is a sajtó rendelkezésére állt az Andorra elleni vb-selejtező előtti sajtótájékoztatón.

– Hétfőn csatlakoztam a kerethez, aznap és kedden viszont még nem tudtam edzeni, mert volt egy kis sérülés a jobb combomban, de ez szerencsére már helyrejött, készen állok a játékra – kezdte Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva játékosa. – Felkészültünk Andorrából, szeretnénk megnyerni a holnapi mérkőzést, reméljük, hogy közönségszórakoztató játékkal, több góllal győzünk. Úgy érzem, jó úton járok, Lettország ellen is tudtam játszani, és jól megoldottuk Gyurcsó Ádámmal a bal oldalt, bízom benne, hogy holnap is szóhoz jutok. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy Kádár Tamás személyében egy nagyon jó balhátvédje van a válogatottnak, és ő az első számú a posztján. Bízom abban, hogy sokat fogok még játszani a válogatottban, és eljön az az idő, amikor egymás után több meccsen is szóhoz jutok. Többet fogjuk birtokolni a labdát Andorra ellen, így a védőknek is több feladatuk lesz a támadásépítésben, ez azonban nekem nem fog gondot okozni, ha lehetőséget kapok. A főbb feladata azonban a védelemnek az, hogy ne kapjunk gólt. Amikor az NB I-ben egymás ellen játszottunk, sosem szerettem, ha Gyurcsó jött velem szemben, hiszen gyors és jó játékos, mindig nagy csatákat vívtunk, de amikor egy csapatban vagyunk, akkor szeretek vele játszani. Egy játékos mindig sejti, hogy kezdő lesz-e vagy sem, de a kapitány a héten mindig variálta a csapatokat a tréningen, és még ma is lesz egy meccs előtti edzés – zárta a sajtótájékoztatót Korhut, aki a végén hozzátette, az a lényeg, hogy egy góllal többet rúgjunk, mint az ellenfél.

– Becsülettel felkészültünk, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk, de legfőképpen a saját játékunkra kell koncentrálnunk, ha kihozzuk azt ami bennünk van, nagy meglepetés nem érhet minket – vette át a szót Gyurcsó Ádám. – Fontos lesz az első gól megszerzése, hiszen utána nagyobb területünk nyílhat majd a támadásokban. Aki lehetőséget kap, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Örülök, hogy a játékommal rászolgáltam arra, hogy visszakerüljek a válogatottba. A legfontosabb az, hogy a klubcsapatomban rendszeres játéklehetőséget kapjak, és kiérdemeljem a válogatott meghívót. Ez a szezonom sokkal jobb eddig, mint a tavaszi, kiegyensúlyozottabb vagyok és jót tett, hogy a jobb oldalról átkerültem a bal oldalra, mert így veszélyesebb lettem. Mind védekezésben, mind támadásban összhangban vagyunk Korhut Misivel a bal szélen, ha lehetőséget kapunk, ez megint működni fog – tette hozzá a végén a Pogon Szcezczin szélsője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik