Válogatott

VB-selejtező: a versenyben maradáshoz három pont kell a magyaroknak

A magyar válogatott vasárnap Andorrát fogadja a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában, s mindenképpen be kell gyűjtenie a három pontot, hogy csoportjában versenyben maradjon a továbbjutó helyekért.

Bernd Storck szövetségi kapitány harmadik helyen álló együttesének azért is van égetően szüksége a győzelemre a pont nélküli, sereghajtó miniállam csapata ellen, mert a papírforma szerint legfőbb riválisai, a százszázalékos teljesítménnyel éllovas svájciak és az Európa-bajnok portugálok sem hibáznak majd, elvégre mindkettő hazai pályán fogad egy gyengébb ellenfelet.

A nyári kontinenstornán a magyarokhoz hasonlóan nyolcaddöntős svájciak a néhány meglepetést már okozó, a magyarok mögött csak rosszabb gólkülönbségével negyedik feröeri válogatottat látják vendégül, míg a portugálok azzal a Lettországgal találkoznak, amely eddigi három meccsén egyetlen sovány, egygólos sikert könyvelhetett el Andorra ellen. A svájciak öt, a portugálok két ponttal előzik meg a magyarokat.

Az európai selejtezősorozat kilenc csoportjából az első helyezettek jutnak ki a vébére, míg a nyolc legjobb második helyezett pótselejtezős párharcban dönt a további négy résztvevő kilétéről.

A magyar érdekeltségű csoportban legközelebb 2017. március 25-én rendeznek meccset.

Világbajnoki selejtező, európai zóna, B-csoport, 4. forduló:

November 13. vasárnap

Magyarország–Andorra, Groupama Aréna, 18 óra

Svájc – Feröer-szigetek, Luzern, 18 óra

Portugália–Lettország, Faro, 20.45

A csoport állása: 1. Svájc 9 pont, 2. Portugália 6 pont, 3. Magyarország 4 pont (4-3), 4. Feröer-szigetek 4 pont (2-6), 5. Lettország 3 pont, 6. Andorra 0 pont

A két csapat korábbi eredményei:

Andorra–Lettország 0-1 (0-0)

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0

Portugália–Andorra 6-0 (3-0)

Magyarország–Svájc 2-3 (0-0)

Andorra–Svájc 1-2 (0-1)

Lettország–Magyarország 0-2 (0-1)

Olvasói sztorik