Válogatott

Juhász: válogatott mezben nincs barátságos meccs, profi módon készülök

A svédek ellen búcsúzó focista torkában már ott van a gombóc.

A franciaországi Európa-bajnokság után bejelentette a visszavonulását a válogatottól Juhász Roland, aki november 15-én a Svédország elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzik el hivatalosan is a címeres meztől, csak úgy, mint Király Gábor és Vanczák Vilmos. A 94-szeres válogatott focista nagy izgalommal várja az utolsó fellépését.

– Fura volt eljönni Telkibe civilben, és látni a többieket készülődni. Köszönöm a szövetségnek, hogy ilyen formában köszönhetek el a válogatottól és a szurkolóktól, a gombóc már itt van a torkomban – kezdte a hétfői Telki sajtótájékoztatón Juhász. – Bízom benne, hogy szép emlék lesz Király Gabi és számomra is. Csak egy nappal a meccs előtt csatlakozom a kerethez, de ugyanúgy profi szemlélettel készülök, hiszen válogatott mezben nincs barátságos mérkőzés. Törleszteni tudtam volna Ibrának, hiszen sok párharcom volt ellene, egyszer a kórházban kötöttem ki, de ő most nem lesz a pályán. Középpályásként egyébként még nem mondtam le a válogatottságot – tette hozzá poénosan a focista, aki az elmúlt hónapokban lépett feljebb a posztját tekintve a Videotonnál.

– Nem bántam meg, hogy lemondtam a válogatottságot, egy nagyon szép Eb-n vehettem részt, ezért megérte az egészet csinálni, a pályafutásom csúcsa volt. Harminchárom éves vagyok, véglegesen eldöntöttem, nem leszek már újra válogatott, akkor sem, ha hívnak a későbbiekben. Élvezem a középpályás szerepkörét, fontos egy játékosnak, hogy új impulzusok érjék. Picit furcsa is lesz belső védőként szerepelnem a válogatottban. Nem bántam meg, hogy hátul játszottam a karrieremben, bár sokan mondták, hogy megnézték volna csatárként mire lettem volna képes.

Olvasói sztorik