Válogatott

Guzmics: a kulcs, hogy minél hamarabb gólt szerezzünk vasárnap

A középhátvéd örülne, ha ki tudná használni magasságát a támadó pontrúgásoknál, góllal szeretne hozzájárulni a győzelemhez Andorra ellen.

A magyar válogatott és a Wisla Kraków alapembere, Guzmics Richárd is a sajtó rendelkezésére állt a hétfői sajtótájékoztatón. A középhátvéd az Andorra elleni világbajnoki selejtező előtt elmondta, nagyon fontos a három pont megszerzése vasárnap, ha versenyben akarunk maradni.

– Hazai pályán érvényre kell juttatni az akaratunkat, és minél hamarabb gólt kell lőni. Ezen a meccsen többet fogjuk birtokolni a labdát, de ha próbálkozna Andorra, akkor azokat a támadásokat nekünk hátul el kell hárítani, és jó labdákkal kell kiszolgálni a középpályásokat és a támadókat. Még nem elemeztük ki a Lettország elleni meccs hibáit, a napokban erre is sor fog kerülni. Sajnos volt néhány ziccerük, de ilyen a foci, az a lényeg, hogy nem tudtak gólt szerezni, Gulácsi Peti nagyon jól védett. Szeretnénk nullára lehozni az Andorra elleni összecsapást. Végig koncentrálnunk kell hátul, akkor is, ha kevesebbet leszünk játékban. Az a célunk, hogy kijussunk a 2018-as világbajnokságra, szeretnénk még egyszer átélni azt az eufóriát, amit az idei Eb-n. Fontos pontokat veszítettünk két meccsen, de a kötelezőket hozni kell, ilyen lesz az Andorra elleni selejtező is, aztán pedig bravúr kell Portugália és Svájc ellen is. Gyakorolni fogjuk a pontrúgásokat, nagyon jó alkalom lesz, hogy kihasználjuk a magasságunkat elöl, bízom benne, hogy akár gólt is tudok szerezni.

Olvasói sztorik